h

Onthulling spandoek Dagbesteding

14 maart 2014

Onthulling spandoek Dagbesteding

   Vrijdag middag werd het door de kunstenaar Ton de Vreede beschilderde spandoek onthuld met de slagzin:“Dagbesteding: Ik ga er altijd heen, anders zit ik maar zo alleen.” Dit in reactie op de voorgenomen bezuinigen van 25% door het huidige kabinet op de dagbesteding.

Twee weken geleden organiseerden de SP, zorginstelling De Ebbingepoort en bewoners van Schots & Scheef een dagbestedingsdag. Hier bedachten de bewoners bovenstaande slagzin, waarin zij het belang verwoorden van dagbesteding. De SP en verschillende zorginstellingen vrezen dat dagbesteding straks voor minder mensen toegankelijk wordt. Dagbestedingsactiviteiten zorgen ervoor dat ouderen en mensen met een psychische of lichamelijke beperking niet vereenzamen.
 
Het spandoek werd door SP-lijsttrekker Jimmy Dijk tijdens de dagbestedingsactiviteit op de Ebbingepoort onthuld.
 

“Als je aanwezig bent bij een dagbestedingsactiviteit en je leest de slagzin, dan zie en voel je dat dit recht uit het hart van de bewoners komt. Het verwoordt het belang van dagbesteding perfect en laat zien waarom er niet op bezuinigd moet worden”, aldus SP lijsttrekker Jimmy Dijk.

 
Het spandoek krijgt een een prominente plek bij de ingang van de Ebbingepoort, zodat iedereen gelijk het belang van goede dagbesteding inziet.

  

Reactie toevoegen

U bent hier