h

SP: "Alles wat de solidariteit bevordert zullen we steunen."

10 april 2014

SP: "Alles wat de solidariteit bevordert zullen we steunen."

Gisteravond besprak de gemeenteraad het verslag en de uitkomst van de D66-informateur Hayo Apotheker. Hieruit kwam naar voren dat D66, PvdA, VVD en GroenLinks het meeste vertrouwen in elkaar hebben en de SP buitenspel wordt gezet. Dit terwijl de SP als tweede partij en medewinnaar van de verkiezingen heeft aangegeven dat zij een plek in het stadsbestuur zou moeten krijgen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het onbegrijpelijk. Dijk:

"Na één gesprek van driekwartier zijn wij buitenspel gezet. Nog voordat er met ons daadwerkelijk over de inhoud is gesproken."

Meerdere partijen verweten de SP conservatief te zijn. Volgens de SP is het opkomen voor goede inkomensvoorzieningen en een fatsoenlijk armoedebeleid niet conservatief, maar zorgt dit ervoor dat mensen niet door de bodem zakken.

"Als partijen zoals de VVD, D66, PvdA en GroenLinks de sociale voorzieningen willen afbreken en zich zo progressief willen noemen, dan ervaren wij het als positief dat zij de SP conservatief links noemen wanneer wij willen behouden wat goed is", aldus Dijk.

De SP wenste D66, PvdA, VVD en GroenLinks in het belang van de toekomst van de stad, de grote opgaven die er liggen en de moeilijke beslissingen die er genomen moeten worden, erg veel succes met de onderhandelingen.

"Als het nieuwe stadsbestuur met goede voorstellen komt, zullen we die steunen en tegen slechte voorstellen zullen we de mensen in de stad mobiliseren. Zo simpel is het. Onze meetlat waarlangs we de daden van het nieuwe bestuur gaan leggen is die van de solidariteit. Alles wat die solidariteit bevordert zullen we verwelkomen", aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

U bent hier