h

Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

9 juli 2014

Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

Afgelopen maandag deden leden van de gemeenteraad en wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen boodschappen voor de voedselbank. Op initiatief van SP-raadslid Rosita van Gijlswijk gaven de raadsleden daarmee gehoor aan de oproep van de voedselbank om hen de zomer door te helpen.

Vorige week werd bekend dat de Stadse Voedselbank kampt met een tekort aan voedsel. Vooral houdbare zuivelproducten en verse groenten zijn een probleem, die krijgt de voedselbank te weinig binnen. Daardoor dreigt er op korte termijn een vermindering van de inhoud van de voedselpakketten.

“Voor veel bezoekers zijn de voedselpakketten bittere noodzaak. Het particuliere initiatief is geweldig en de vrijwilligers verdienen alle respect, maar is voor een rijk land als Nederland natuurlijk beschamend dat voedselbanken nodig zijn”, aldus Van Gijlswijk.

Toch verdient de voedselbank steun van Stadjers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Om iedereen op te roepen voedsel te verzamelen en bij de voedselbank in te leveren, gaf de gemeenteraad het goede voorbeeld.

Met de opbrengst is Van Gijlswijk tevreden:

“Twee busladingen vol met boodschappen! Daarvan kunnen de 600 gezinnen in Groningen die van de voedselbank afhankelijk zijn, een week eten. Dat is het organiseren van de onderlinge solidariteit in onze stad”.

Eén actie van de gemeenteraad is uiteraard niet voldoende om de Voedselbank de komende tijd te helpen. Inmiddels zijn er in de stad diverse initiatieven ontstaan. Zie:

U bent hier