h

ROOD, jong in de SP: studeren wordt een blok aan je been

8 juli 2014

ROOD, jong in de SP: studeren wordt een blok aan je been

Dinsdagochtend stond ROOD, jong in de SP Tussen Beide Markten om Stadjers op te roepen mee te demonstreren voor het behoud van de studiefinanciering, aankomende vrijdag in Rotterdam. De jonge SP-ers deden dit door een student rond te laten lopen met een "blok aan zijn been" in de vorm van een studieboek.

ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: "Zelfontplooiing wordt door dit kabinet omgezet in een 35-jarige studieschuld. Studeren wordt letterlijk een blok aan je been. Daarom moeten zoveel mogelijk mensen zich vrijdag uitspreken voor stufi!"

Vorige eeuw werd mede onder de PvdA-leus “spreiding van kennis, inkomen en macht” de studiefinanciering ingevoerd. Het was een groot succes. Nog nooit gingen er zoveel mensen studeren. Het was eindelijk écht mogelijk om als dubbeltje een kwartje te worden. In mei vond PvdA-minister Bussemaker echter samen met D66 en GroenLinks een meerderheid om de basisbeurs af te schaffen.

Olthof: "Blijkbaar vindt de PvdA tegenwoordig de spreiding van kennis, inkomen en macht niet meer belangrijk."

Vrijdag organiseert Studenten Voor Stufi daarom een demonstratie in Rotterdam. Dit doen ze om duidelijk te maken dat jongeren deze aanslag op de toegankelijkheid van het onderwijs niet pikken.

ROOD Groningen is solidair met deze beweging en zal bij de demonstratie aanwezig zijn. De demonstratie vindt plaats om 14:00 op het Stationsplein van Rotterdam Centraal en vertrekt om 14:30 richting het centrum.

U bent hier