h

SP-voorstel voor verhuurdersinspectie huisjesmelkers onderzocht

13 april 2017

SP-voorstel voor verhuurdersinspectie huisjesmelkers onderzocht

Het voorstel van de SP om een verhuurdersinspectie op te richten wordt door het stadsbestuur onderzocht. De SP wil een team van gemeentelijke inspecteurs die willekeurig maar actief panden en verhuurders bezoekt. Zij moeten controleren op prijs, veiligheid, servicekosten en illegale verhuur.

De SP doet het voorstel naar aanleiding van het nieuws van RTV Noord waaruit blijkt dat huisjesmelkers tegen betaling afspraken maken met juridische adviesbureaus zodat zij geen zaken tegen de betreffen huisjesmelker starten.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Met dit voorstel halen we het risico bij afhankelijke huurders weg en kunnen we zelf informatie en registratie toepassen. Daarnaast moeten verhuurders zo altijd hun woningen op orde hebben in plaats van dat huurders dit individueel en met alle risico's van dien moeten aankaarten."

Het stadsbestuur reageerde positief op het voorstel. Dijk:

"Naast de strengere regelgeving tegen flats in tuinen, optoppingen, woningsplitsingen en het meldpunt huisjesmelkerij waar de SP de aanjager was, kan dit voorstel een welkome aanvulling zijn."

U bent hier