h

Jannie Visscher doet afstand van raadszetel

24 maart 2014

Jannie Visscher doet afstand van raadszetel

SP-Wethouder Jannie Visscher kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen 1.174 van de 13.203 stemmen op de SP. Door zoveel voorkeursstemmen werd ze gekozen in de nieuwe gemeenteraad. Toch neemt ze die zetel niet in. Hier legt ze uit waarom.

Kun je uitleggen waarom je afstand doet van je raadszetel?

“Ik stond bewust op nummer 30 onderaan de lijst, als lijstduwer. Hiermee wilde ik aangeven dat ik niet zou terugkeren in de raad.”

Toch zijn er 1.174 Stadjers die op jou gestemd hebben.

“De vele stemmen die ik heb gekregen, zie ik als beloning voor acht jaar wethouderschap namens de SP. Maar wij hebben als SP bewust voor de volgorde van onze lijst gekozen. Daarom sta ik mijn plaats graag af aan Cristine van Dijk, onze nummer 6 op de lijst. Cristine is jarenlang actief bij de hulpdienst van de SP en wil graag haar werk in de gemeenteraad voortzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat goed zal doen.”

Keer je wel terug als wethouder?

“Voor een antwoord op die vraag is het nog te vroeg. We moeten eerst afwachten welke nieuwe coalitie er gevormd wordt en of de SP daar onderdeel van uit gaat maken. Dit is compleet afhankelijk van de onderhandelingen die gevoerd gaan worden.”

U bent hier