h

Thuiszorg of belastingvoordeel voor rijken?

11 april 2014

Thuiszorg of belastingvoordeel voor rijken?

ROOD, jong in de SP stond vrijdagochtend bij Tussen Beide Markten met een grote weegschaal. De SP-jongeren lieten stadjers hiermee kiezen wat ze belangrijker vinden: het terugdraaien van de bezuinigingen op de thuiszorg of een belastingvoordeel voor hogere inkomens.

ROOD reageert hiermee op het kabinetsplan om hogere inkomens een belastingvoordeel van 500 miljoen euro te geven, precies het bedrag dat op de thuiszorg wordt gekort. “Belachelijk” volgens Ellen Poot, woordvoerder van ROOD.

“Door de crisis wordt er al jaren bezuinigd op zorg, sociale zekerheid en mensen die het toch al niet zo breed hebben. Maar het kabinet weet nu ineens wel een half miljard te vinden om cadeau te doen aan mensen met een inkomen tussen de 40.000 en 110.000 euro. Dat geld kan veel beter gebruikt worden, bijvoorbeeld door de bezuiniging op de thuiszorg niet door te laten gaan. Wij horen graag van stadjers hoe zij er over denken,” aldus Poot.

Volgens ROOD laat het kabinetsplan zien dat er geen noodzaak is om het budget voor de thuiszorg met 40% te korten. Poot:

“Dit is een politieke keuze van het kabinet. VVD en PvdA geven het geld liever uit aan een belastingvoordeel voor mensen met een hoog inkomen dan aan goede zorg voor onze ouderen.”

U bent hier