h

Nieuws van de afdeling

19 januari 2022

SP: “Meer doen met 225 miljoen”

Foto: Gemeente Groningen

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk pleit ervoor om de plannen voor de poptempel De Nieuwe Poort aan de zuidzijde van het station te stoppen. Volgens de SP zijn de plannen te groots, overbodig en kan de gemeente veel meer doen met 225 miljoen.

Lees verder
18 januari 2022

SP: “Basisschool Thesinge moeten begin van nieuwe schooljaar versterkt zijn”

Foto: Google Streetview / OOG TV

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat het college van burgemeester en wethouders meer druk zet op de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) om de versterking van basisschool CBS De Til in Thesinge te versnellen.

Lees verder
18 januari 2022

Hoopvol protest laat vastberadenheid van Groningers zien

Foto: SP

Zaterdagavond liepen ruim 10.000 anderen de fakkeltocht in Groningen. Digitaal deden 232.000 mensen uit het hele land aan het het protest mee. Dankzij meer dan 100 vrijwilligers voor het uitdelen van fakkels, sfeerbeheer, brandveiligheid en EHBO werd dit fakkelprotest een hartverwarmend en hoopvol protest. Een groot deel van de vrijwilligers werden door de SP georganiseerd. 

Lees verder
14 januari 2022

Groningen wil in beroep tegen voorgenomen gasbesluit en stoppen gaswinning wettelijk vastleggen

Foto: SP

De gemeenteraad was afgelopen woensdagavond eensgezind tegen het besluit van het kabinet om meer gas te winnen. Daarnaast kreeg het college van burgemeester en wethouders de opdracht om bij de rechter in beroep te gaan tegen het voorgenomen gasbesluit. Tijdens een spoeddebat werden de besluiten genomen.

Lees verder
12 januari 2022

Raad dwingt extra controle af op transitie jeugdzorg dankzij initiatief SP

De voltallige gemeenteraad stemde vlak voor kerst in met het voorstel van de SP dat extra controle vraagt bij een grote verandering in de jeugdzorg. Ook moeten adviezen uit een onderzoek volgens de raad worden opgevolgd. 

Lees verder
11 januari 2022

Voornemen kabinet om gaswinning te verdubbelen zorgt voor veel boosheid bij Groningers

Foto: SP

Het bericht dat het kabinet de gaskraan wéér verder open draait wordt ervaren als een grote klap in het gezicht van de Groningers. Als reactie en uit protest werd afgelopen zaterdag de Martinitoren gestut. Het gestut werd vergezeld door veel protestborden, een grote groep strijdlustige Groningers en behoorlijke media-aandacht. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier