h

Nieuws van de afdeling

24 november 2022

Bewoners Palembangstraat eisen renovatie en isolatie

Foto: SP

Donderdag 24 november overhandigden bewoners van de Palembangstraat op ludieke wijze een oproep tot renovatie en isolatie aan de directie van Lefier. Bewoners hebben last van toch, vocht, schimmel en kou en vinden dat Lefier hun woning onvoldoende onderhoudt. Sommige bewoners kunnen elke 4 jaar een nieuwe vloer kopen omdat deze krom is getrokken door het vocht in de woning. Op het hoofdkantoor werd een grote collage van foto’s van hun woningen overhandigd.

Lees verder
23 november 2022

Ouders blij met herinvoering kleding- en speelgoedbonnen 

Foto: SP

De ouders die vorige jaar actie voerden om de kleding- en speelgoedbonnen voor kinderen terug te krijgen, zijn blij met het resultaat van hun acties. Samen met de SP, Stadspartij en Partij voor de Dieren hadden zij een handtekeningactie opgezet en deze aangeboden bij toenmalige wethouder Diks. Dit jaar heeft de gemeente besloten de bonnen voor kinderen weer beschikbaar te stellen.

Lees verder
21 november 2022

Politiek Café over energie met Renske Leijten

Foto: SP

De SP organiseert samen met haar actieve jongeren op maandag 21 november een politiek café over energie. Tweede Kamerlid Renske Leijten is te gast. Met de zaal gaat zij in gesprek over de energicrisis en hoe we daar samen tegen opstaan.

Lees verder
19 november 2022

Huurders Palembangstraat eisen gezonde en geïsoleerde woningen

Foto: SP

Huurders van de Palembangstraat in de Indische buurt zijn het zat. Ze hebben veel last van tocht, vocht en schimmel. Samen met de SP organiseerden zij dinsdagavond een huurdersbijeenkomst in de straat. Het klein en groot onderhoud van de woningen wordt in hun ogen matig of niet uitgevoerd. Huurders moeten veel stoken om hun woningen warm en droog te krijgen. Door slechte isolatie hebben huurders hierdoor te maken met hoge energiekosten. Daarnaast is de tocht en vocht in de woningen ongezond voor de huurders. De huurders en SP bereiden komende dagen acties richting corporatie Lefier voor.

Lees verder
9 november 2022

Raad steunt SP: eerder volledige kwijtscheling afvalstoffenheffing

Tijdens de bespreking van de gemeentebegroting steunde de raad het voorstel van de SP om huishoudens met lagere inkomens verder tegemoet te komen. Circa 6000 huishoudens krijgen vanaf volgend jaar recht op volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing. Dit betekent een lastenverlichting van 133 euro per huishouden. Nu geldt nog dat men na twee jaar leven van een laag inkomen recht heeft gedeeltelijke kwijtschelding. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is blij dat het voorstel is aangenomen: “Dit verlaagt voor een grote groep mensen de lasten en dat is in deze tijden met almaar stijgende kosten hard nodig”

Lees verder
9 november 2022

SP stelt vragen in gemeenteraad over duur parkeren bij corporaties

In grote delen van de stad is betaald parkeren ingevoerd. Mensen betalen dan om hun auto op de straat te parkeren. Voor huurders die op het terrein van een verhuurder kunnen parkeren geldt dat zij geen vergunning voor straatparkeren mogen aanvragen. De SP is bang dat verhuurders dit gebruiken om buitensporig veel geld te vragen en parkeren te gebruiken als verdienmodel ten koste van huurders.

Lees verder

Pagina's

U bent hier