h

Nieuws van de afdeling

6 augustus 2020

SP gaat de wijken in om actie te voeren tegen Diftar

Foto: SP

Gisteren stonden we voor de aftrap bij Winkelcentrum Beijum. Uit onze gesprekken bij het winkelcentrum bleek dat de meeste mensen  ook tegen het invoeren van het afvalsysteem Diftar zijn. Hieronder meer daarover.

Lees verder
10 juli 2020

Moet de winst naar de vakkenvuller of de zakkenvuller?

Foto: SP

De SP-afdeling Groningen vraagt bezoekers van de Albert Heijn in Vinkhuizen waar zij vinden dat de gemaakte winst naartoe moet gaan. Ahold, het moederbedrijf van AH en bol.com, maakte tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis 48% meer winst dan dat jaar ervoor. Dit komt neer op een bedrag van 645 miljoen euro.

Lees verder
7 juli 2020

SP: “Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag moet ingrijpen bij Woldringlocatie”

Foto: Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen) / Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen)

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP wil dat de gemeente ingrijpt bij de Woldringlocatie. De partij heeft de afgelopen week ruim honderd huurders van de Woldring-locatie gesproken en signaleert meerdere problemen.

Lees verder
2 juli 2020

SP: “Meer inzetten op bestrijden jeugdwerkloosheid en armoedebestrijding door inkomensondersteuning”

Foto: SP

De SP wil dat de gemeente Groningen zich meer inzet om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Daarom deed de SP-raadsfractie woensdag het voorstel om een jeugdwerkgarantieplan op te zetten.

Lees verder
30 juni 2020

SP: “Zolang de crisis duurt moeten politici een kwart van hun vergoedingen afstaan”

Foto: SP

De SP-fractie in Groningen wil dat gemeenteraadsleden en wethouders een deel van hun vergoedingen inleveren. Dit geldt moet geïnvesteerd worden in mensen die het hardste getroffen worden door de coronacrisis.

Lees verder
30 juni 2020

ROOD en huurders eisen dat huurverhoging bij Woldring niet door gaat

Foto: SP

Afgelopen donderdag zijn ROOD, jong in de SP en huurders langs de deuren gegaan in het Woldringcomplex aan de Friesestraatweg om handtekeningen te verzamelen onder een brief die naar Woldring verstuurd gaat worden over de huurverhoging.

Lees verder

Pagina's

U bent hier