h

Nieuws van de afdeling

17 maart 2018

Houd de Brinkflat betaalbaar voor iedereen

Foto: Hardscarf

De afgelopen weken kreeg de SP van meerdere huurders uit de Brinkflat klachten. De woningen werden eerder verhuurd voor een huurprijs onder de grens voor sociale huur (kale huur tot 710 euro). De Stichting Beleggingsfonds ROX verhuurt de woningen aan nieuwe huurders voor een huurprijs vanaf 1100 euro.

Lees verder
14 maart 2018

SP Groningen zoekt nieuw bestuur

De SP is is in de afgelopen jaren uitgegroeid van kleine linkse splinter tot een brede linkse volkspartij. Een partij die samen met mensen actief is, op straat en in buurten te vinden is. Daar strijden we voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Een partij die voorop wil lopen voor menswaardige zorg en eerlijk werk, maar tegen ongelijkheid en het gooien van bommen op verre landen. Kortom een partij die vastberaden de strijd aan wil gaan voor een betere wereld. Landelijk, maar zeker ook lokaal.

Lees verder
14 maart 2018

Meld je nu aan als kandidaat gemeenteraadslid voor de SP!

Foto: Aldo Schelvis / SP Groningen
In november 2018 wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. We starten nu de voorbereidingen daarvoor met deze oproep voor mensen die zelf het SP-geluid willen vertolken in de gemeenteraad. Heb je daar zin in? Heb je er de tijd voor? Beschik je over de kwaliteiten die ervoor nodig zij? Meld je dan nu aan! Lees verder
13 maart 2018

SP-leden op Het Hogeland verenigen zich

Foto: SP

In februari organiseerde de SP vier ledenbijeenkomsten in Eemsmond, Bedum, De Marne en Winsum. Op zaterdag 3 maart verenigden ongeveer 50 SP-leden uit de toekomstige gemeente Het Hogeland zich in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

Lees verder
12 maart 2018

Bewoners Vinkhuizen: “Investeer in onze wijk en onze huizen.”

Foto: SP

Vrijdagavond kwamen ongeveer 80 bewoners uit Vinkhuizen bijeen op een door de SP georganiseerde avond in ‘t Vinkuys. Huurders van drie verschillende woningcorporaties deelden hun klachten over schimmel, vocht en tocht. Ze willen van de schimmel en de tocht af, en dat de huizen goed worden gerenoveerd. Bovendien roepen ze op tot investeringen in hun wijk. De SP steunt de bewoners. De komende tijd zullen bewoners de SP meerdere acties in de wijk opzetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier