h

Nieuws van de afdeling

1 december 2023

SP Stelt vragen over gladde stenen Zandsteenlaan e.o.

Foto: Kolker Daleman & De Jong - makelaars en adviseurs

De SP fractie in de gemeenteraad stelt vragen aan het college over gladde stenen in de Zandsteenlaan. De afgelopen weken werden de socialisten door bewoners op de hoogte gesteld van meer valpartijen en sommige mensen durven de deur haast niet uit, of komt het bezoek niet langs. Nu de vorst isingetreden nemen de klachten toe.

Lees verder
19 november 2023

SP op campagne in Vinkhuizen, Paddepoel en De Hoogte

Foto: Floor Mertens

Afgelopen zaterdag ging de SP Groningen naar Vinkhuizen, Paddepoel en De Hoogte. SP’ers gingen in gesprek met bewoners over de verkiezingen op 22 november. SP-bestuurslid en campagneleider Jaap Dijk: “Een stem op de SP is de beste garantie dat Nederland socialer wordt, dat mooie woorden van andere partijen geen loze beloften blijven en dat er een kabinet komt zónder VVD.”

Lees verder
12 november 2023

SP heeft als enige verkiezingsprogramma dat de rechtsstaat versterkt

Foto: NOvA

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) onderzocht de gevolgen van verkiezingsprogramma’s voor de rechtsstaat. De conclusie is dat de SP de enige politieke partij is die alleen maar voorstellen doet die de rechtsstaat versterken. De SP stelt in haar verkiezingsprogramma onder meer voor om de toegang tot het recht te verbeteren, door de kosten voor het starten van een rechtszaak te verlagen en sociaal advocaten beter te betalen. Bestuurslid van de SP Groningen en jurist Mechteld van Duin: “Een stem op de SP op 22 november is een stem vóór goede toegang tot het recht voor iedereen.”  

Lees verder
9 november 2023

SP verheugd met extra geld voor armoedebestrijding en investeringen in buurten

Foto: SP

De SP fractie is tevreden met de plannen van het college van burgemeester en wethouders. Dat zei SP-fractievoorzitter Daan Brandenbarg in de gemeenteraad tijdens de bespreking van de begroting. Het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA, PvdD, SP en ChristenUnie stelt daarin onder andere flink extra geld voor armoedebestrijding beschikbaar, investeert fors in wijkvernieuwing van de noordelijke wijken en richt onder andere een eigen energiebedrijg op.

Lees verder
9 november 2023

Kom naar de avond over een Nationaal Zorgfonds!

Foto: Nationaal ZorgFonds

Op donderdag 16 november organiseert de SP Groningen een avond over het Nationaal Zorgfonds. Samen met Groningse zorgverleners gaan we in gesprek over de effecten van het eigen risico en de marktwerking op hun werk en de zorg. Kandidaat-kamerlid voor de SP en huidig zorgwoordvoerder Jimmy Dijk zal de plannen van de SP met de zorg toelichten.  De avond vindt plaats in de Puddingfabriek in Groningen. We starten om 19:00 uur en de entree is gratis.

Lees verder
6 november 2023

SP en huurders Indische Buurt bieden GGD zwartboek aan

Foto: SP

Huurders uit de Indische buurt strijden al maanden samen met de SP tegen vocht, tocht, schimmel, kou en ongedierte. De huurwoningen worden door corporatie Lefier slecht onderhouden. Afgelopen woensdagmiddag hebben de huurders en de SP een zwartboek aan de GGD Groningen aangeboden. De huurders en de SP vragen de GGD te kijken naar mogelijke gevolgen voor de gezondheid voor de huurders en hun gezinnen. Aan het zwartboek hebben 81 huurders meegewerkt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier