h

Nieuws van de afdeling

21 september 2019

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk bij OOG Radio over woningnood, huisjesmelkers en invoeren woonplicht

Lees verder
17 september 2019

SP: "bespreek miljoenenbezuiniging in de openbaarheid, niet achter gesloten deuren."

Lees verder
11 september 2019

Huurders Bloemenbuurt tegen Nijestee: “Vandaag felicitatie, morgen renovatie?!”

Foto: Lisa de Leeuw

Huurders uit de Bloemenbuurt van de Oosterparkwijk maakten afgelopen maand samen met de SP een zwartboek van achterstallig onderhoud door Nijestee. Eerder kwamen circa 50 huurders bijeen op een door de SP georganiseerde bijeenkomst. De corporatie verricht helemaal geen of heel slecht onderhoud aan de woningen. Hierdoor zitten de huurders met klachten van tocht, vocht en lekkage. De huurders boden het zwartboek aan tijdens het 100-jarige bestaan van Nijestee. 

Lees verder
11 september 2019

SP presenteert plan klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP

De SP presenteerde tijdens de commissievergadering in de gemeenteraad van Groningen een vergaand plan voor klimaatrechtvaardigheid. De socialisten willen voorkomen dat de plannen van de gemeente om alle gebouwen van het gas af te halen grotere ongelijkheid veroorzaken. 

Lees verder
4 september 2019

SP vindt sluiten politiebureau buiten kantooruren onwenselijk

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen vindt het onwenselijk om het centrale politiebureau aan de Rademarkt buiten kantooruren te sluiten. In verschillende berichten in de media heeft de politie aangekondigd de openingstijden van het hoofdbureau te beperken tot kantooruren.

Lees verder
4 september 2019

SP: "Aanpak armoedeproblematiek moet intensiever en structureler"

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP vindt dat de armoedebestrijding in Groningen moet worden verbeterd. Dinsdagmiddag publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau de Armoedekaart van Nederland. Hieruit kwam naar voren dat (de voormalige) gemeente Groningen weer de op drie na armste gemeente van Nederland is. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier