h

Nieuws van de afdeling

26 april 2017

Vrijdag 28 april: bijeenkomst voor betere sociale volkshuisvesting

Foto: SP Groningen

De SP organiseert op vrijdag 28 april een bijeenkomst voor alle huurders en woningzoekenden in de stad. Op de bijeenkomst wil de SP in gesprek met huurders en plannen voor de toekomt van de sociale volkshuisvesting in Groningen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Lees verder
21 april 2017

Huurdersavond Selwerd-Noord druk bezocht

Foto: Aldo Schelvis

Donderdagavond kwamen ongeveer dertig huurders met de SP bijeen in Selwerd. De huurders van woningcorporatie De Huismeesters hebben klachten over schimmel, tocht, kou en te hoge huren. Na een rondgang in de buurt organiseerde de SP een huurdersavond in wijkcentrum de Berk.

Lees verder
20 april 2017

De SP en de Reitdiepzone

Het wordt hoog, groot en veel. Omwonenden zijn er niet onverdeeld blij mee. Toch stemde de SP in met de visie op de gebiedsontwikkeling aan de Reitdiepzone. Hieronder legt SP-raadslid Mechteld van Duin uit waarom.

Lees verder
19 april 2017

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

Op initiatief van de SP worden sociale huurwoningen in de stad niet verdeeld op basis van loting. Volgens de SP is loting een onrechtvaardige manier en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. 

Lees verder
18 april 2017

SP: "Houd binnenstad bereikbaar met lijn 8"

Foto: SP Groningen
De Groninger SP-gemeenteraadsfractie wil dat de binnenstad voor reizigers met buslijn 8 bereikbaar blijft. Buslijn 8 heeft nu een directe verbinding tussen het Zuiderdiep en de zuidelijke stadswijken Helpman en De Wijert. Het stadsbestuur is voornemens om buslijn 8 niet meer via het Zuiderdiep te laten rijden. Volgens de socialisten tast dat de bereikbaarheid van de binnenstad voor bewoners uit de zuiderlijke stadswijken aan. Lees verder
13 april 2017

SP-voorstel voor verhuurdersinspectie huisjesmelkers onderzocht

Het voorstel van de SP om een verhuurdersinspectie op te richten wordt door het stadsbestuur onderzocht. De SP wil een team van gemeentelijke inspecteurs die willekeurig maar actief panden en verhuurders bezoekt. Zij moeten controleren op prijs, veiligheid, servicekosten en illegale verhuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier