h

Nieuws van de afdeling

23 mei 2019

Stem vandaag SP voor de Europese parlementsverkiezingen

Foto: SP

Ook gisteravond waren onze SP'ers op pad voor de Europese parlementsverkiezingen. Want de EU is volledig ontspoord. Ooit was de Europese Unie een nuchter samenwerkingsverband van landen. Maar nu worden multinationals in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet.

Lees verder
22 mei 2019

SP: “Dit gemeentebestuur kan tien keer beter”

Foto: SP

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen presenteert vandaag tien voorstellen om Groningen menselijker en socialer te maken. In de plannen investeert de SP in zorg, werk, inkomensondersteuning, woningbouw en schone energie.

Lees verder
15 mei 2019

SP: “Sociale kaalslag in zorg en ondersteuning moet voorkomen worden”

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk maakt zich ernstige zorgen over de sociale kaalslag die het college van burgemeester en wethouders van plan is om op de zorg in Groningen te plegen. Zowel voor de hulp en ondersteuning voor jeugd, de WIJ-teams en de huishoudelijke zorg zijn vanaf 2020 forse bezuinigingen door het college begroot.

Lees verder
8 mei 2019

SP: "Goed dat de gemeente onderzoek doet naar woonplicht"

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is enthousiast over het voornemen van de gemeente Groningen om de mogelijkheden van een woonplicht te onderzoeken. Deze woonplicht moet voorkomen dat een steeds groter aandeel woningen worden opgekocht door vastgoedbeleggers.

Lees verder
8 mei 2019

SP wil centraal gelegen en 24/7 geopend politiebureau behouden

De SP-fractie in de Groninger gemeenteraad pleit voor het openhouden van een centraal gelegen politiebureau in de stad Groningen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente en de politie overleggen over de sluiting van het politiebureau aan de Rademarkt. De SP wijst op een afname van toegankelijkheid wanneer het centraal gelegen politiebureau haar deuren zou sluiten.

Lees verder
7 mei 2019

SP: “Zorgboerderij Mikkelhorst onmisbaar in Haren”

Zorgboerderij Mikkelhorst in Haren verkeert in financiële nood en heeft onlangs een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. De Mikkelhorst is een groene boerderij waar dagopvang wordt geboden aan zeventig mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap. De SP vindt dat de zorgboerderij als ‘parel’ moet worden aangewezen, zoals dat ook is gebeurd met aantal andere zorginstellingen in Groningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier