h

Nieuws van de afdeling

16 mei 2024

SP spreekt met bewoners Oosterparkwijk over zorg en eigen risico

Foto: SP Groningen

De SP Groningen sprak woensdagavond met bewoners van de Oosterparkwijk over hun ervaringen met de zorg en het eigen risico. Veel inwoners zijn van mening dat de marktwerking uit de zorg moet en het eigen risico moet worden afgeschaft. SP-woordvoerder Maria Derksen: “We zijn benieuwd naar de ervaringen van mensen met de zorg. Uiteindelijk willen we mensen verenigen voor het afschaffen van het eigen risico en het in publieke handen brengen van de zorg.” 

Lees verder
15 mei 2024

Huurders in Beijum verenigen zich tegen vastgoedbedrijf Vestal

Foto: Hans de Waard

Huurders aan de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd in Beijum organiseerden dinsdagavond, gesteund door de SP, een buurtbijeenkomst om te spreken over problemen met hun verhuurder. Sinds hun woningen zo’n 5 jaar geleden zijn opgekocht door vastgoedbedrijf Vestal uit Veendam hebben zij te maken met niet nagekomen afspraken, onrechtmatige huurverhogingen en achterstallig onderhoud. Op de buurtavond werden plannen gemaakt om samen in actie te komen.

Lees verder
14 mei 2024

SP steunt protesterende studenten met pizza

Foto: SP

SP Groningen steunt studenten en docenten die zich uitspreken tegen de oorlog in Gaza. Fractievoorzitter Jimmy Dijk deelde tijdens het protest bij het Harmoniecomplex van de universiteit pizza's uit en ging samen met SP'ers in gesprek met studenten die de nacht doorbrachten in hun solidariteitsactie. De SP veroordeelt krachtig het geweld in de regio en roept op tot vreedzaam protest en solidariteit met alle slachtoffers.

Lees verder
24 april 2024

Lefier: Wél hogere huren, géén aanpak van schimmelwoningen.

Foto: SP

Dinsdagavond 23 april heeft er een buurtbijeenkomst met huurders van Lefier in het Floreshuis plaatsgevonden. Zo'n 70 bewoners van de Oost-Indische buurt dwongen met de SP de bijeenkomst met Lefier af. Bewoners hebben al lange tijd last van tocht, vocht, schimmel en andere gebreken in hun woningen en eisen renovatie en verduurzaming in het begin van het aanstaande jaar. Tijdens de bijeenkomst zijn deze eisen middels een bord overhandigd aan bestuurder van Lefier, mevrouw Dost.

Lees verder
11 maart 2024

Actieavond Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

Afgelopen donderdag spraken bijna 20 mensen over de problemen in de zorg op de actieavond van het Nationaal Zorgfonds. Centraal stond dat de marktwerking in de zorg leidt tot veel bureaucratie, een hoge werkdruk en het mijden van zorg. Ook werden er plannen gemaakt om dit aan de kaak te gaan stellen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier