h

SP Bedum overhandigt wethouder grote ster vol kerstwensen tegen armoede

9 december 2013

SP Bedum overhandigt wethouder grote ster vol kerstwensen tegen armoede

Veel inwoners van Bedum wensen een minder armoedig 2014. De SP verzamelde deze wensen op kerstkaarten en bood ze vanavond vastgemaakt aan een grote kerstster aan wethouder van Dijk (CU) aan.

Ook overhandigde de partij een plan met concrete punten die armoede in Bedum beter kunnen voorkomen en bestrijden. De partij hoopt dat dit initiatief leidt tot een minder armoedig 2014.

SP-er John Hazenberg: “De SP vindt het heel erg dat ook in Bedum steeds meer kinderen in armoede opgroeien. Wij willen dat de gemeente veel meer doet om te zorgen dat alle kinderen goed te eten hebben, goede kleding hebben en mee kunnen doen op school, met sport en met culturele activiteiten.”

Wethouder van Dijk heeft in het gesprek vanavond aangegeven dat hij zijn best wil gaan doen om te gaan onderzoeken hoe er meer kan worden gedaan voor kinderen in armoede. Hazenberg: “Ik ben erg blij met deze toezegging en de SP Bedum zal het vervolg goed in de gaten houden.”

Naast het voorkomen en bestrijden van armoede onder kinderen omvatte het plan ook actiepunten om te zorgen dat minima beter weten waar ze recht op hebben, om te komen tot een ruimhartiger beleid voor bijzondere bijstand zoals een witgoedregeling en ter voorkoming van schulden.

Reactie toevoegen

U bent hier