h

Verkiezingen Provinciale Staten 2015

18 maart 2016

Een jaar vol moed en strijdbaarheid

In het jaar na de historische overwinning van de SP in Groningen in 2015 hebben we niet stil gezeten. We strijden onvermoeibaar voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Doe ook mee. Stel een daad en toon je moed. Word lid van de SP!

Lees verder
23 april 2015

Trots op dit akkoord!

Het gepresenteerde akkoord van het nieuwe provinciebestuur is er een om trots op te zijn. Tot die conclusie komt de SP-statenfractie. Het onderhandelingsresultaat zorgt voor een forse investering in leefbaarheid, een einde aan bestuurlijke arrogantie en een stevige vuist naar Den Haag om de gaswinning drastisch te verminderen. Kandidaat-gedeputeerde namens de SP is Eelco Eikenaar.

Lees verder
19 maart 2015

Zuidhorn rekent af!

Foto: SP Groningen

Woensdag 18 maar 2015 was de dag van de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen. Deze woensdag zal de geschiedenis in gaan als een historische dag waar de SP de grootste partij werd in de provincie met acht zetels. Ook in Zuidhorn is hard gestreden voor een sociaal bestuur in Groningen en het afrekenen met het kabinet.

Lees verder
19 maart 2015

Historische uitslag in Groningen

Foto: SP Groningen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten in Groningen zijn uitgemond in een overweldigende en historische overwinning voor de SP. Zowel in Stad Groningen als in de hele Provincie zijn wij de grootste partij.

Lees verder
18 maart 2015

Kom op voor Groningen!

Foto: SP Groningen

Vandaag zijn de verkiezingen. Volgens de laatste peiling wordt SP Groningen de grootste. Met uw stem kunt u ons de grootste maken en daarmee geschiedenis schrijven. Elke stem telt dubbel: we zorgen dat Groningen sociaal wordt én rekenen af met Haagse arrogantie en onverschilligheid.

Kom op voor Groningen! Stem SP!

Lees verder
15 maart 2015

Reken Af! Alle bonnetjes

Foto: SP Groningen

Reken af met dit kabinet! Bekijk hier alle bonnetjes van de bewindslieden van de ludieke actie afgelopen donderdag. Welke vindt u het ergst?

Lees verder
13 maart 2015

Waardeloze column

Een paar weken geleden ben ik van Groningen naar Amsterdam verhuisd en heb ik afscheid genomen van de gemeenteraad. Verhuiskosten: zo’n 700 euro (ik bewaar de bonnetjes wel), huren in Amsterdam: 1300 euro, het gevoel al het bekende achter mij te laten: geen prijskaartje aan te hangen.

Lees verder
12 maart 2015

Het is tijd om af te rekenen!

Donderdagmiddag stond de SP in het centrum van Groningen om mensen op te roepen om op 18 maart af te rekenen met dit VVD-PvdA-kabinet. Nu minister Opstelten en staatssecretaris Teeven zijn opgestapt omdat hun bonnetjes zijn teruggevonden, heeft de SP alle bonnetjes van de andere ministers ook verzameld.

Lees verder
6 maart 2015

Zorg dat Rutte krijgt wat hij verdient

"Zorgen voor jezelf, geven om een ander en krijgen wat je verdient". Dat was de boodschap van Minister-president Rutte tijdens het tv-debat over de toegenomen ongelijkheid in Nederland. Een mooie oneliner die redelijk klinkt, maar door Rutte een pijnlijke individualistische invulling krijgt die de ongelijkheid vergroot.

Lees verder
3 maart 2015

Stadjers laten Eerste Kamer beven op SP-kunstwerk

Foto: SP Groningen

Dinsdag 3 maart konden Stadjers op het Waagplein de Eerste Kamer laten beven dankzij de SP. Met een kunstwerk in de vorm van Nederland stonden de socialisten in het centrum van Groningen. Stadjers konden met hun stem of muziek een golf in beweging zetten die de Eerste Kamer laat beven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier