h

Vraag compensatie aan voor de stijgende energieprijzen

Foto: SP
De energieprijzen waren al torenhoog. De afgelopen periode zijn deze nog verder gestegen. Ook de brandstof, huren en boodschappen worden voor veel mensen onbetaalbaar. 

Dit leidt bij veel mensen tot betalingsproblemen. Om mensen tegemoet te komen heeft het kabinet 800 euro beschikbaar gesteld voor huishoudens met een laag inkomen.

Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen hebben inmiddels hun eerste toeslag van 200 euro ontvangen. Voor 1 mei krijgen zij daarboven op nog eens 600 euro op hun rekening gestort. 

Mensen die een IOAW, IOAZ of Bbz-uitkering ontvangen voor 1 mei automatisch een toeslag van 800 euro. Aanvragen is dus niet nodig. Dit geldt ook voor mensen AIO-aanvulling vanuit de Sociale Verzekeringsbank. 

Maar er zijn meer mensen die recht hebben op deze compensatie. Kijk op de website van de gemeente Groningen om te zien of u ook recht heeft op deze compensatie.

Sommige mensen krijgen de compensatie automatisch op hun rekening voor 1 mei, anderen kunnen vanaf 1 juni de compensatie aanvragen bij de gemeente. Mensen die buiten deze groepen vallen kunnen ook bijzondere bijstand aanvragen

Vul het onderstaande formulier in als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een tegemoetkoming. Wij helpen u hier graag mee. U kunt het formulier ook gebruiken wanneer u aanvullende vragen of informatie heeft. Onze hulpdienst neemt dan contact met u op.

Contactformulier oplopende energiekosten

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier