h

Nieuws van de afdeling

27 juni 2017

SP Groningen steunt stakende leraren basisonderwijs

Foto: SP Groningen

Vandaag ging SP Groningen langs bij scholen om stakende leerkrachten te ondersteunen. Leerkrachten van de de GSV, de Tamarisk, de Beijumkorf en de Heerdstee kregen wat lekkers bij de koffie als symbolisch hart onder de riem. De leerkrachten staken om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk en de lage lonen in het basisonderwijs. Bij wijze van protest gingen veel scholen vandaag een uur later open.

Lees verder
21 juni 2017

SP wil opheldering over beperken stadse WMO-vervoer

De SP-fractie vraagt het stadsbestuur om opheldering over de berichten rondom het stadse WMO-taxivervoer. Het Dagblad van het Noorden berichtte woensdag dat vervoerder BIOS aan de bel trekt omdat WMO-pashouders in de toekomst geen ritten meer buiten de stad mogen maken. De SP is verbaasd over deze berichten omdat bij de eerdere besprekingen van het WMO-vervoer hier nooit sprake van is geweest.

Lees verder
16 juni 2017

Succes: Huren Huismeesters in Selwerd verlaagd

Foto: SP Groningen
De SP feliciteert de huurders van De Huismeesters in Selwerd met hun eerste succes. De huren boven de 650 euro worden tot dit bedrag verlaagd. Voor de betreffende huurders betekent de een huurverlaging van 50 tot 70 euro per maand. Lees verder
14 juni 2017

SP wil alternatieven voor hondenbelasting

De gemeenteraadsfractie van de SP wil alternatieve dekkingen voor de hondenbelasting onderzocht hebben. De socialisten kozen in verleden jaren ervoor de hondenbelasting in stand te houden omdat afschaffing anders tot bezuinigingen elders leidden. Bij de gemeenteraad later deze maand zal de SP met een voorstel komen om alternatieve dekkingen te onderzoeken.

Lees verder
13 juni 2017

De SP en de Grunobuurt

Al jaren zijn er plannen om een deel van dd Grunobuurt te slopen om er nieuwbouw voor in terug te plaatsen. Door de crisis heeft dit grote vertraging opgelopen. Nu wil Nijestee de woningen aan de Stephensonstraat slopen, maar heeft voor de komende twee jaar nog geen concrete nieuwbouwplannen. We gaan hierover in gesprek met SP-raadslid Mechteld van Duin.

Lees verder
12 juni 2017

Betrek huurder beter bij publieke energievoorziening WarmteStad

De SP maakt zich zorgen over de manier waarop huurders geinformeerd worden over WarmteStad, de toekomstige stedelijke energievoorziening door middel van aardwarmte. De partij heeft de afgelopen weken honderden huurders uit Selwerd en Paddepoel gesproken. Hieruit kwamen veel problemen met schimmel, vocht, tocht en kou naar voren.

Uit de gesprekken werd ook duidelijk dat huurders amper weten van de plannen rondom WarmteStad en dat zij daardoor wantrouwend tegenover deze plannen komen te staan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier