h

Nieuws van de afdeling

11 maart 2024

Actieavond Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

Afgelopen donderdag spraken bijna 20 mensen over de problemen in de zorg op de actieavond van het Nationaal Zorgfonds. Centraal stond dat de marktwerking in de zorg leidt tot veel bureaucratie, een hoge werkdruk en het mijden van zorg. Ook werden er plannen gemaakt om dit aan de kaak te gaan stellen.

Lees verder
8 maart 2024

Bewoners Indische buurt opnieuw teleurgesteld door Lefier

Foto: Daan Brandenbarg

,,Waardeloos’’, zo reageerden de circa vijftig bewoners uit de Indische buurt toen ze hoorden dat Lefier niet kwam op de afspraak die ze hadden gemaakt om donderdagavond naar de Menadostraat te komen. Al jaren kampen veel bewoners van Lefier in de Oost-Indische buurt met groot achterstallig onderhoud aan hun huizen. Ook kampen veel woningen met ernstige beschimmelde muren waardoor de huizen ongezond zijn om in te wonen. Individueel vinden de bewoners ‘geen gehoor’ bij Lefier. Met de SP maakten de bewoners een zwartboek met problemen op ruim tachtig adressen en boden dit eerder dit jaar aan bij Lefier en GGD. ,,Vanuit het oogpunt van gezondheid is vocht en schimmel niet wenselijk in woon- en slaapvertrekken van een woning’’, was het commentaar van de GGD op het zwartboek die hun bevindingen ook aan Lefier meldde.

Lees verder
6 maart 2024

Fractieondersteuner gezocht!

Foto: SP

Ter ondersteuning van onze fractie in de gemeenteraad zoeken we per 1 juni 2023 een nieuwe fractieondersteuner. Wil jij graag je steentje bijdragen aan het functioneren van onze raadsfractie? Ben jij enthousiast over de SP en wil je graag meehelpen om het beeld van de SP in onze gemeente en op sociale media te versterken? Stuur dan je sollicitatie naar ons! Lees hieronder de uitgebreide vacaturetekst.

Lees verder
8 februari 2024

SP Groningen stelt schriftelijke vragen over ’50 + 1 model’ voor FC Groningen: Meer zeggenschap naar leden.

De samenwerkende supportersverenigingen hebben in november 2023 het idee gelanceerd om naar Duits voorbeeld, het zogenaamde ‘50 + 1 model’, de organisatiestructuur van de Trots van het Noorden in te richten. De SP vraagt het college om hierover met de initiatiefnemers in gesprek te gaan.

Lees verder
7 februari 2024

SP Succes! Rente op sociale leningen Groningen gaat omlaag

Foto: PxHere / PxHere

Begin januari stelde de SP samen met GroenLinks vragen aan het stadsbestuur over de hoogte van de rente op sociale leningen. Uit onderzoek van de NOS bleek dat de rente op deze leningen in Groningen 8% was. Deze leningen zijn bedoeld voor inwoners met een kleine beurs die nergens anders geld kunnen lenen. De fracties vonden dat deze rente snel omlaag moest. Vandaag maakte SP-wethouder Eelco Eikenaar bekend dat de rente voor deze leningen naar 3% gaat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier