h

Nieuws van de afdeling

24 maart 2017

Gemeente steunt studenten in strijd tegen malafide bemiddelaars

De gemeente Groningen gaat een fonds creëren tegen malafide bemiddelingsbureaus. Huurders kunnen van het fonds gebruik maken om te hoge en verboden bemiddelingskosten aan te vechten.

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen kaartte het probleem van de te hoge bemiddelingskosten aan en vroeg het stadsbestuur om maatregelen te nemen.

Lees verder
22 maart 2017

SP: Afval? Ons probleem!

Woensdagochtend deelde de SP vuilniszakken uit bij winkelcentrum
Paddepoel. Bij de zakken zit een foldertje met de vraag: U wilt toch niet betalen voor deze zak? De SP wil dat we de rekening voor afval gezamenlijk blijven betalen en niet afschuiven op het individu.

Lees verder
22 maart 2017

SP wil meer duidelijkheid over uitkomsten versterkingsonderzoek Lefier

De SP-raadsfractie van Groningen wil meer duidelijkheid over het onderzoek dat Lefier heeft laten doen naar haar woningvoorraad. Uit onderzoek van Lefier komt naar voren dat 14.500 van de 17.000 woningen versterkt moeten worden om te kunnen voldoen aan de regels voor aardbevingsbestendig bouwen.

Lees verder
20 maart 2017

SP: “Wijkvernieuwing Selwerd kent valse start”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt dat Nijestee met de wijkvernieuwing in Selwerd een valse start heeft gemaakt. Huurders van de Populierenlaan geven aan dat er bij de werkzaamheden veel schade aan het behang, gordijnen, laminaat en schilderwerk is ontstaan.

Lees verder
17 maart 2017

SP blijft grootste partij van provincie Groningen

Foto: SP

De SP is de grootste partij geworden in de provincie Groningen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het hoofdstembureau maakte vrijdag bekend dat de SP 51.643 stemmen kreeg.

Lees verder
9 maart 2017

Verhaal meerkosten nieuwbouw op NAM

Niet kopers en bouwers, maar de NAM moet de meerkosten van aardbevingsbestendig bouwen betalen, vinden SP en PvdA in de stad. Daarvoor moet het nieuwe Bouwbesluit snel te worden aangepast en uitgebreid met een financiële regeling. Volgens de twee fracties hoort de rekening rechtstreeks naar de veroorzaker te gaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier