h

Hoe gezond is Icopal?

Foto: SP
Al jaren klagen bewoners in de wijde omtrek van Icopal over stankoverlast van het bedrijf. Door het nieuws over Tata Steel en APN in Nijmegen maken mensen zich zorgen over de gezondheid van hunzelf en hun kinderen. Omwonenden willen weten welke stoffen in de uitstoot van de Icopal schoorstenen zit. 

SP-raadslid Wim Koks: 

“Het gemeentebestuur geeft in een reactie op vragen van de SP, GroenLinks en PvdA aan dat recente metingen aantonen (mei 2021) dat waarden voor de koolwaterstofemissie en de PAK’s uit de productie en recycling hoger zijn dan dat het activiteitenbesluit toestaat.”

De SP eist dat de GGD onderzoek doet naar de samenstelling en mogelijke gezondheidsrisico’s van de uitstoot. Maar de SP is ook benieuwd naar de gezondheidsveiligheid voor werkers van Icopal.
Wil jij daarover iets kwijt? Neem dan contact met ons op. 

Dat kan door te mailen naar fractiegroningen@sp.nl of te bellen met 06-11227385. We gaan vanzelfsprekend vertrouwelijk met je melding om. De SP wil in geen geval de werkgelegenheid in gevaar brengen, maar wel schone lucht voor omwonenden en gezonde werkomstandigheden voor de werkers van Icopal.

De gemeenteraad van Groningen spreekt op 6 oktober over de uitstoot van Icopal, op initiatief van de SP, GroenLinks en PvdA. 

Klik op de link hieronder voor beantwoording van het gemeentebestuur op schriftelijke vragen die op 16 augustus 2021 gesteld zijn door SP, GL & PvdA.

U bent hier