h

Noodklokken in de gehandicaptenzorg

2 februari 2006

Noodklokken in de gehandicaptenzorg

Met twee noodklokken die een hels lawaai produceerden maakten enkele tientallen werkers in de gehandicaptenzorg duidelijk dat ze snel een goede CAO willen. De actie vond vandaag om 12.00 uur plaats bij het gebouw van NOVO aan de Akeleiweg. De SP was present met een steunbetuiging.

Al meer dan jaar wachten de werkers in de gehandicaptenzorg op een CAO en al die tijd weigeren de werkgevers in te gaan op de bescheiden eisen: 1 procent loonsverhoging op 1 januari 2005, 2 procent op 1 januari 2006 en meer mogelijkheden voor studie en scholing.

Actie gehandicaptenzorg

In een solidariteitsverklaring stelde de SP:

‘In zorg moet je investeren

Nederland anno 2006: voor de computerwhizzkids staat al weer een auto klaar als ze een baan aannemen. Maar wie voor mensen zorgt die hulp nodig hebben, moet verschrikkelijk knokken om één schamel procent loonsverhoging binnen te halen.

Helaas is het nodig dat u vandaag de noodklok luidt. Wij hopen dat het geluid doorklinkt tot in de directiekamers en vooral tot het kabinet en de Tweede Kamer in Den Haag.
Een goede zorg is van levensbelang voor de samenleving. In zo’n zorg moet je investeren. Dat doen je onder andere door de mensen die de zorg verlenen, een fatsoenlijk salaris te bieden, plus mogelijkheden om een opleiding te volgen en door te groeien in hun loopbaan. Dat moet dus gebeuren!

Heel veel succes met jullie acties.’

Actie gehandicaptenzorg

U bent hier