h

SP op de bres voor Velocitas

1 juni 2006

SP op de bres voor Velocitas

Het college moet volgende maand met een voorstel komen om bij voetbalvereniging Velocitas een kunstgrasveld aan te leggen. Een motie met die strekking werd woensdag door SP, GroenLinks en PvdA bij de bespreking van de jaarrekening ingediend en door de raad aangenomen. Al eerder drong de SP-fractie er bij het college op aan om de problemen op sportpark Stadspark op te lossen door het aanleggen van een kunstgrasveld.

Fractievoorzitter Rosita van Gijlswijk: “Het tweede veld van Velocitas is ronduit belabberd. Daar komt nog bij dat er door de aanleg van de op- en afrit van de A7 vijftien meter van het oefenveld geannexeerd is en de groene omheining bij het hoofdveld en oefenveld door de werkzaamheden van Rijkswaterstaat is gekapt”. In de afgelopen tijd kan er door al deze omstandigheden door diverse elftallen niet gespeeld en geoefend worden en kan het sportpark niet gebruikt worden door omliggende scholen en activiteiten voor de naschoolse opvang.

De kosten van aanleg van een kunstgrasveld zijn niet gering en de sportbudgetten zijn beperkt. “Door geplande en nieuwe werkzaamheden op het sportpark met elkaar te combineren, bereiken we een efficiënt gebruik van de financiële middelen”, aldus Van Gijlswijk.

U bent hier