h

Jasper Schaaf nieuwe fractievoorzitter SP

27 november 2006

Jasper Schaaf nieuwe fractievoorzitter SP

Het raadslid Jasper Schaaf zal de nieuwe fractievoorzitter van de SP worden. Hij volgt Rosita van Gijlswijk op, die tot lid van de Tweede Kamer is gekozen en eind december afscheid zal nemen van de Groningse gemeenteraadspolitiek. De fractie kwam maandagavond unaniem tot het besluit Schaaf als opvolger van Van Gijlswijk te kiezen.


Jasper Schaaf is 56 jaar, werkt als leraar filosofie aan de Hanzehogeschool en is voormalig projectleider “Heel de Buurt” in Corpus den Hoorn. Hij is sinds maart van dit jaar raadslid.

Huidig fractievoorzitter Rosita van Gijlswijk: “Ik neem graag in de raad van december afscheid, dat lijkt mij een mooie afsluiting van het jaar en mijn raadslidmaatschap. De komende weken zal ik Jasper wegwijs maken in de taken van het fractievoorzitterschap”.

De raadszetel die Van Gijlswijk in december achter laat, zal naar alle waarschijnlijkheid gevuld gaan worden door Agnes Schlebusch. Zij is 54 jaar, freelance auteur van schoolboeken bij Wolters-Noordhof en bestuurslid van de Milieufederatie Groningen.

U bent hier