h

De vrijwilliger... Deel 2: Marijke Hurkmans

24 augustus 2007

De vrijwilliger... Deel 2: Marijke Hurkmans

Marijke HurkmansIn de rubriek ‘de vrijwilliger’ worden vrijwilligers binnen de Groningse SP onder de aandacht gebracht. Zonder actieve leden geen partij. De SP is niets zonder mensen die zich in hun vrije tijd inzetten om Nederland en in het bijzonder Groningen socialer te maken. In deze rubriek is het woord aan hen... Deze keer is het de beurt aan Marijke Hurkmans die mensen als gastvrouw welkom heet op het pand van de SP.

Vertel eens iets over jezelf...

Gedurende twintig jaar heb ik met veel plezier het beroep van bibliothecaris uitgeoefend, maar wegens een auto-ongeluk ben ik sinds 1990 WAO'er. Ik lees en kook graag en ik houd ook erg van muziek, vooral jazz en avant garde, bezoek regelmatig bioscoop en theater, verplaats me zoveel mogelijk op de fiets.

Waarom ben je lid geworden van de SP?

In de jaren zeventig was ik een tijd lang lid van de CPN en later van de PSP en omdat de SP de meest linkse partij van Nederland is en de enige die nog opkomt voor de mensen aan de onderkant van de samenleving besloot ik in 1994 lid te worden.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Omdat ik volledig ben afgekeurd en "niets doen"mij niet bevalt leek het mij logies om mij in te zetten voor de club waar mijn hart ligt. Ik doe ook nog vrijwilligerswerk voor de MJD, daar ben ik seniorenvoorlichter.

Waarom is het leuk om bij de SP te werken?

Ik ben graag onder de mensen en vanuit mijn oorspronkelijke beroep vind ik het leuk om mensen te helpen en wegwijs te maken al realiseer ik mij terdege dat we niet voor alle vragen en problemen een oplossing hebben.

Vacaturebank
'De Vrijwilliger'

U bent hier