h

Krachtwijken: Speeltuin Indische Buurt en plannen Borgplein

11 april 2008

Krachtwijken: Speeltuin Indische Buurt en plannen Borgplein

In de raadscommissie Ruimte en Wonen werd het programma ‘Krachtwijken’ voor de Indische Buurt en De Hoogte besproken. SP-fractievoorzitter Jasper Schaaf pleit er voor nu er extra geld is voor deze buurten opnieuw te kijken of de speeltuin De Indische Buurt (DIB) in de Indische Buurt behouden kan blijven. Woningbouwcorporatie De Huismeesters heeft plannen met het Borgplein in de Hoogte, Schaaf wil dat bewoners hier nauw bij betrokken worden.

Jasper SchaafOver het voortbestaan van speeltuinvereniging DIB bestaat op dit moment onzekerheid. Schaaf: “Binnenkort is het resultaat bekend van een onderzoek naar de behoefte aan speeltuin en speeltuingebouw. In het kader van de aanpak in de Indische Buurt moet opnieuw bekeken worden of speeltuinvereniging DIB niet gewoon behouden kan blijven voor deze wijk.”

Corporatie De Huismeesters wil een haalbaarheidsonderzoek naar een herstructurering van het Borgplein. Dit kan ingrijpende consequenties hebben voor de buurt. De SP wil dat bewoners van meet af aan nauw betrokken worden bij de plannen. Actiecomité ‘De 8 portieken blijven’ maakte duidelijk dat dit nu niet gebeurd. Jasper Schaaf: “De aanpak van De Huismeesters strookt niet met ‘Eerder Beginnen’ en de afspraken over participatie. Het onderzoek moet ook de wensen van bewoners in beeld brengen, en direct mogelijke alternatieven meenemen.”

Dossier Wonen
Dossier Zeggenschap
Dossier van Schaaf

U bent hier