h

Fout met alleenstaande ouderkorting nu herstellen

20 januari 2009

Fout met alleenstaande ouderkorting nu herstellen

Door een ‘fout’ van de belastingdienst ontvangt een eenoudergezin deze maand 20 euro te weinig. De SP vindt dat die fout zo snel mogelijk hersteld moet worden. SP-raadslid Agnes Schlebusch heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Den Haag heeft flink gekort op de alleenstaande ouderkorting. Maar tot overmaat van ramp heeft de belastingdienst een te hoge korting ingevoerd, waardoor een alleenstaande ouder vanaf januari 70 euro per maand minder krijgt in plaats van 50 euro minder. De belastingdienst wil dit ‘foutje’ van 20 euro pas in juli repareren. Te laat vindt Agnes Schlebusch: "De Sociale Dienst moet het probleem voor eenoudergezinnen in de bijstand zo snel mogelijk oplossen."



Agnes Schlebusch: "De Sociale Dienst moet het probleem voor eenoudergezinnen in de bijstand zo snel mogelijk oplossen."

"De SP heeft in de Tweede Kamer alles op alles gezet om de bezuiniging op de alleenstaande ouderkorting van tafel te krijgen. Dat is niet gelukt, maar met veel moeite was de Kamer wel bereid de pijn wat te verzachten. De korting van 840 euro korting die de regering van plan was, werd teruggebracht naar 582 euro. Maar de belasting had de hogere korting toen al doorgevoerd."

Als tegemoetkoming heeft de belastingdienst laten weten dat mensen die erom vragen meteen het juiste bedrag berekend zal worden. Daar kan de Sociale Dienst bij helpen, vindt de SP. Via een eenvoudig aanmeldingsformulier zouden de bijstandgerechtigden om wie het gaat, kunnen aangeven dat ze meteen het juiste bedrag willen ontvangen. De SP heeft het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd daartoe stappen te ondernemen.

De vragen
Dossier Werk en Inkomen
Dossier van Schlebusch
Iets dat we moeten aanpakken? Meld het!

U bent hier