h

Zingen tegen korting op geld werkloosheidsbestrijding

5 oktober 2009

Zingen tegen korting op geld werkloosheidsbestrijding

SP-wethouder Peter Verschuren heeft maandag 5 oktober liedjes gezongen tegen het voornemen van minster Donner om te korten op de re-integratiebudgetten van de gemeenten. Verschuren zong mee met de troubadour/muzikaal activiteitenbegeleider Otto Teppema die dit werk werk als seniorenbaan heeft. Teppema zong en speelde voor ouderen tussen van tachtig en negentig jaar in de Veldspaatflat in Vinkhuizen.

Verschuren wilde laten zien welke maatschappelijke activiteiten wegvallen, mocht de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid volharden in zijn voornemen om stevig te korten op de re-integratiebudgetten van de gemeenten. De op Prinsjesdag 2009 aangekondigde korting op de re-integratiebudgetten heeft bij doorgaan van de plannen tot gevolg dat uitbreiding van de succesvolle Seniorenbaanregeling er niet inzit. De gemeente Groningen kan werkzaamheden als die van troubadour Otto om die reden niet uitbreiden, aldus Verschuren. “Korten op de re-integratiebudgetten betekent dat werkloze Stadjers straks niet meer de kans krijgen zinvol en maatschappelijk waardevol werk te verrichten.”

Troubadour Otto Teppema heeft sinds november 2008 een zogeheten Seniorenbaan als muzikaal activiteitenbegeleider. Hij gaat wekelijks bij de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen, serviceflats en dagopvangcentra langs en verzorgt een uurtje zang. Zijn repertoire is helemaal op de ouderen afgestemd. ‘Mens, Durf te Leven’ (ca 1917) en ‘De kleine Man’ (1929) behoren tot de meest populaire nummers.

De muzikale activiteiten van troubadour Otto Teppema voorzien volgens wethouder Verschuren in een grote behoefte van de ouderen. “Wekelijks zijn honderden mensen bij zijn optredens aanwezig. Het gezamenlijke zingen van oude, bekend en vertrouwde liedjes biedt een prachtige kans om leeftijdgenoten te ontmoeten.”

Wethouder Verschuren laaiend over afpakken geld werkloosheidsbestrijding
Dossier Werk en Inkomen

U bent hier