h

ROOD organiseert Niet in mijn naam Festival

26 mei 2016

ROOD organiseert Niet in mijn naam Festival

Foto: ROOD Groningen
Niet in mijn naam en ROOD Groningen organiseren op 20 juni het niet in mijn naam festival in Simplon. Het wordt een avond vol sprekers, muziek en activiteiten tegen de bombardementen in Syrië en Irak.

Woordvoerder Bart Maandag:

"De bombardementen in Syrië leiden alleen maar tot meer slachtoffers en vluchtelingen en gaan het conflict zeker niet oplossen. We organiseren het niet in mijn naam festival om te laten zien dat de Nederlandse bevolking zeker wat kan doen tegen deze onzinnige oorlog"

Onder andere zullen aanwezig zijn: SP tweede kamerlid Harry van Bommel, activist Niels Jongerius, stadsdichter Kasper Peters en de Skere Heren. Een band die rock pop en rap mixt met een politieke mening.

Niet in mijn naam is een beweging die zich uitspreekt tegen de bombardementen. Maandag:

‘’Door een grote anti-oorlogsbeweging op te bouwen kunnen we de regering dwingen hun beleid aan te passen. Alleen door elke vorm van voeding in het conflict met wapens, geld of strijders effectief te staken kunnen we de situatie voor de Syrische bevolking concreet verbeteren. Het conflict in Syrië heeft al meer dan 270.000 slachtoffers gemaakt en 11,6 miljoen mensen zijn gevlucht voor het geweld. Daarom moet de Nederlandse bevolking zich organiseren tegen deze bombardementen.’’

Door aandacht te vragen met acties en het organiseren van festivals wil Niet in mijn naam iedereen een plek bieden om zich uit te spreken tegen de bombardementen.

ROOD roept iedereen die zich hier in kan vinden op om naar het Niet in mijn naam festival te komen. Het festival vindt plaats op 20 juni om 19.30 in Simplon. Spreek je uit! Meer info is te vinden op het Facebook evenement.

U bent hier