h

Vrijwilliger van de Week 3: Epke Knoop

31 januari 2017

Vrijwilliger van de Week 3: Epke Knoop

De komende weken laat de SP-afdeling Groningen het gezicht zien van de honderden vrijwilligers die voor de partij actief zijn in Groningen. Iedere week stellen we een nieuwe vrijwilliger aan u voor. In deze editie: Epke Knoop, vrijwilliger voor het Belteam.

Wie ben je en wat doe je voor de SP als vrijwilliger?
Ik ben Epke Knoop. Ik ben actief voor het belteam van de SP-afdeling. We bellen voor allerlei dingen. Zo heb ik vorige week gebeld naar mensen die de petitie Red het Refaja hebben getekend, of ze naar de actiebijeenkomst in Stadskanaal willen komen. Een tijdje terug belde ik weer mensen voor het Nationaal ZorgFonds, om ze uit te nodigen mee te gaan naar een demonstratie in Den Haag.

Ik vind het bellen hartstikke leuk. Je krijgt leuke reacties en mensen vinden het ook leuk om gebeld te worden. Soms denken mensen wel eerst dat je ze iets wil aansmeren, maar als je duidelijk maakt dat je belt namens de SP is eigenlijk iedereen wel enthousiast.

 

Hoe lang ben je al actief en wat was de aanleiding dat je lid bent geworden?
Ik ben al best een tijd lid. Sinds 1998 ben ik lid en actief voor de SP. Ik ben toen nog bij het J-team geweest, de voorloper van ROOD, Jong in de SP. Er waren wat jongeren uit het hele land die bij elkaar wilden komen. Toen ROOD echt werd opgericht was ik er al te oud voor, maar ik vond het wel heel leuk om bij het allereerste begin van de jongerenbeweging te zijn geweest.

In 1998 volgde ik de SP al een hele tijd. Je had toen het kabinet Paars. Die voerde zoveel liberaliseringen door. Dat liep de spuigaten uit. Toen dacht ik: Dat moeten ze echt niet gaan doen. Ik moet nu lid worden van een club die daar iets aan doet.

Wat drijft je om actief te zijn voor de SP?
Het actief benaderen van mensen, dat vind ik dat de SP heel goed doet. En niet alleen met verkiezingen, maar altijd. Dat maakt de SP speciaal.

Als je actief bent voor de SP ontmoet je heel veel verschillende mensen, je doet nieuwe contacten op. Dat maakt de SP wel dynamisch. We zijn ook geen navelstaarders. We zeuren niet heel lang over dingen, maar gaan aan de slag. Die manier van werken spreekt mij aan.

We weten ook altijd weer het positieve er uit te halen. We zitten nooit in de mineur. Ook als het een tijdje minder gaat, is er altijd weer iets nieuws om mee te beginnen.

Doe ook mee
Wil je ook meedoen met de SP? De SP is elke week op straat en in de wijken te vinden. Er is van alles te doen en alle hulp is van harte welkom. Steun de SP, word lid en actief.

Lees hier meer.

U bent hier