h

SP: “Alle cruciale beroepen verdienen minimaal 14 euro per uur”

10 november 2021

SP: “Alle cruciale beroepen verdienen minimaal 14 euro per uur”

Foto: SP

De SP wil dat alle werkers met cruciale beroepen minimaal 14 euro per uur gaan verdienen. Samen met PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren deed de SP het voorstel om het minimumloon te verhogen van alle cruciale werkers van Groningers die direct of indirect werk voor de gemeente Groningen uitvoeren.

Zo wil de SP dat bijvoorbeeld cruciale werkers in het leerlingenvervoer, WMO-taxivervoer, huishoudelijke hulp, post, schoonmaak en catering minimaal 14 euro per uur gaan verdienen.

Een voorstel om in kaart te brengen om welke werkers het gaat en wat de maatschappij en financiële gevolgen zijn werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. De SP laat het niet bij een voorstel in de gemeenteraad.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Samen met alle cruciale werkers en steunbetuigers voeren we de druk op bij werkgevers, gemeenten en in Den Haag. We verzamelen steun en organiseren bijeenkomsten om met zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat het anders kan en moet.”

Het aangenomen voorstel moet ervoor zorgen dat een nieuw gemeentebestuur na de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 meteen aan de slag kan.

Dijk: “Dit is voor de SP natuurlijk inzet van de komende verkiezingen. Dan kunnen mensen kiezen tussen liberaal of sociaal. Met de VVD en D66 komt er meer afbraak. Een grote SP geeft de beste garantie voor sociale vooruitgang.”

Het voorstel van de SP werd woensdag door de meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Alleen D66 en VVD stemden tegen. 

Reageren? Graag!
Mail naar fractiegroningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier