h

SP organiseert pensioenbijeenkomst in Groningen met SP-kamerlid Bart van Kent

20 mei 2022

SP organiseert pensioenbijeenkomst in Groningen met SP-kamerlid Bart van Kent

Foto: SP

Deze zaterdag komt SP-kamerlid Bart van Kent vanuit Den Haag naar Groningen om het met ons te hebben over pensioenen. De pensioenleeftijd is verhoogd en de pensioenen zijn al jaren niet geïndexeerd. Tijd om in actie te komen dus!

Onze pensioenen worden onzekerder door de verslechtering van de pensioenwet. De Wet Toekomst Pensioenen (WTP), wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt. Deze wet maakt onze pensioenen individueler en onzekerder, bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet aangepakt.

Pensioenen gaan nog meer meebewegen met de financiële markten en verzekeraars zien hun kans schoon om meer geld te gaan verdienen aan pensioenen. Als verzekeraars steeds meer overnemen zullen we in de toekomst geen grip en zeggenschap meer hebben op ons pensioen. Bovendien blijft de AOW-leeftijd stijgen, is er geen regeling om op tijd te stoppen en gaan er miljarden(bonussen) van pensioengeld naar financiële instellingen en consultants. Dit raakt jongeren en ouderen keihard.

Kortom; tijd voor verzet!
Door het hele land organiseren we pensioenbijeenkomsten. Hier spreken we met elkaar, met pensioenexperts, activisten en SP-Kamerlid Bart van Kent over de afbraak van ons pensioenstelsel en hoe we dit samen kunnen stoppen.

Op zaterdag 21 mei gaat Bart van Kent met ons in gesprek. De avond begint om 19:30 uur, de inloop is vanaf 19:00 uur in AC de Holm, Folkingestraat 9B.

Mis het niet en zorg dat u erbij bent! Aanmelden kan via: https://doemee.sp.nl/pensioenbijeenkomstgroningen

Reactie toevoegen

U bent hier