h

Bewoners Zandsteenlaan, Vuursteenlaan en Arduinlaan accepteren gladde straatstenen niet langer

15 juli 2022

Bewoners Zandsteenlaan, Vuursteenlaan en Arduinlaan accepteren gladde straatstenen niet langer

Foto: SP

De bewoners van de Zandsteenlaan, Vuursteenlaan en Arduinlaan in Vinkhuizen vinden de maatregelen die de gemeente neemt tegen de gladde straatstenen onvoldoende. De bewoners zijn samen met de SP al vanaf begin mei in actie. Daarom hebben de bewoners vrijdagavond zelf de eerste 2 vierkante meter straatstenen vervangen. Hiermee willen de bewoners nogmaals de gemeente vragen de huidige stenen te vervangen zodat er geen mensen meer uitglijden. De bewoners zijn al vanaf begin mei met de SP in actie en de maatregelen die de gemeente neemt, zoals het schoonmaken van de stenen, werken onvoldoende.

SP-woordvoerder Jaap Dijk: “De bewoners accepteren de gladde straatstenen niet langer. Daarom nemen zij het heft in eigen handen. Het vervangen van de eerste 2 vierkante straatstenen zal natuurlijk netjes gedaan worden.”

Foto: SP

De SP kaartte het probleem al eerder aan in de gemeenteraad en bracht bewoners in contact met de wethouder. Dit leidde tot een bezoek van de wethouder aan de buurt en een aantal afspraken. De gemeente zou de stenen op een nieuwe manier schoonmaken wat zou moeten leiden tot minder gladheid. Volgens bewoners heeft dit niet of nauwelijks geholpen.

Met deze actie willen de bewoners dat de gemeente serieus werk maakt van het oplossen van het probleem. Ouderen, postbodes, thuiszorgwerkers en kinderen blijven uitglijden met de bijbehorende pijnlijke gevolgen van dien. Volgens de bewoners is het vervangen van de stenen de enige werkbare oplossing.

 

Reactie toevoegen

U bent hier