h

Tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten' in Groningen

21 september 2022

Tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten' in Groningen

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Vanaf woensdag 21 september is de tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' te zien op Nieuwe Markt in Groningen. De tentoonstelling toont acht grote foto's van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen.

Foto: SP
De foto's, met een grootte van twee bij twee meter, geven de gedupeerde gezinnen een gezicht.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

'Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.'

De SP organiseert komende maand een aantal momenten over en bij de tentoonstelling. Onder andere met gedupeerden en andere sprekers. De fototentoonstelling ‘Weggecijferd, teruggevochten’ is tot 17 oktober op de Nieuwe Markt te zien. De gemeente Groningen telt 460 gedupeerden van de toeslagenaffaire. 

U bent hier