h

Huurders Palembangstraat eisen gezonde en geïsoleerde woningen

19 november 2022

Huurders Palembangstraat eisen gezonde en geïsoleerde woningen

Foto: SP

Huurders van de Palembangstraat in de Indische buurt zijn het zat. Ze hebben veel last van tocht, vocht en schimmel. Samen met de SP organiseerden zij dinsdagavond een huurdersbijeenkomst in de straat. Het klein en groot onderhoud van de woningen wordt in hun ogen matig of niet uitgevoerd. Huurders moeten veel stoken om hun woningen warm en droog te krijgen. Door slechte isolatie hebben huurders hierdoor te maken met hoge energiekosten. Daarnaast is de tocht en vocht in de woningen ongezond voor de huurders. De huurders en SP bereiden komende dagen acties richting corporatie Lefier voor.

Foto: SP

SP-woordvoerder Jaap Dijk: “De huurders zijn strijdbaar. Er is de afgelopen jaren amper onderhoud gepleegd en de huurders betalen volle huur en hoge energierekening. Daarom eisen huurders groot onderhoud of renovatie. En terecht!“ Tijdens een partytentbijeenkomst maakten de huurders samen met de SP actieplannen en stelden zij eisen vast. De komende dagen kan corporatie Lefier acties van de huurders verwachten. "Ik probeerde één van mijn muren opnieuw te schilderen maar het stuc kwam op bepaalde plekken met brokken van de muur", aldus één van de huurders.
Ook in de gemeenteraad zal de SP het achterstallig onderhoud en de slechte leefomstandigheden van de huurders aankaarten.

Reactie toevoegen

U bent hier