h

KerstPlaza moet blijven

18 april 2023

KerstPlaza moet blijven

Sinds 2005 stond Kerstplaza iedere kerstvakantie in het Martiniplaza. Dit werd georganiseerd door evenementenorganisator Arnold Por. En hiervoor vanaf 1973 door de familie Kroon. Afgelopen maand is er besloten dat het evenement moet wijken voor de paardensport die een contract voor de komende 5 jaar hebben gekregen tijdens kerst in Martiniplaza.

Kermis met KerstPlaza wordt bezocht door veel kinderen en jongeren. Maar ook dankzij de stadjerspas kan iedereen er gebruik van maken. De laatste editie is zelfs door 30.000 bezoekers bezocht. “Floor Mertens: Het is een toegankelijk evenement dat leuk is voor jong en oud. We willen meer van dit soort evenementen en zeker niet minder.”

Volgens Willem de Kok van Martiniplaza komt dit omdat ze zich steeds meer op topsport focussen maar hiermee wordt een toegankelijk en populair evenement buitengesloten die een compleet andere doelgroep aanspreekt dan met Concours Hippique. Er zou wel ruimte zijn buiten de kerstvakantie maar dit is een specifiek evenement die juist door de timing in de kerstvakantie goed werkt.

Naar aanleiding van de berichten heeft de SP vragen gesteld aan het college. Floor mertens: “als enige aandeelhouder van Martiniplaza heeft de gemeente zeker wat te zeggen over de programmering. Hopelijk kunnen we er samen uitkomen hoe we ervoor kunnen zorgen dat Kerstplaza door kan blijven gaan.”

U bent hier