h

SP en huurders Indische Buurt bieden GGD zwartboek aan

6 november 2023

SP en huurders Indische Buurt bieden GGD zwartboek aan

Foto: SP

Huurders uit de Indische buurt strijden al maanden samen met de SP tegen vocht, tocht, schimmel, kou en ongedierte. De huurwoningen worden door corporatie Lefier slecht onderhouden. Afgelopen woensdagmiddag hebben de huurders en de SP een zwartboek aan de GGD Groningen aangeboden. De huurders en de SP vragen de GGD te kijken naar mogelijke gevolgen voor de gezondheid voor de huurders en hun gezinnen. Aan het zwartboek hebben 81 huurders meegewerkt.

Foto: SP

SP-woordvoerder Jaap Dijk: “Lefier is op de hoogte van deze problemen maar doet er niets aan. In plaats van te renoveren, schuift Lefier de verantwoordelijkheid af op de huurders door te stellen dat zij beter moeten ventileren en stoken.” Volgens de SP doen huurders wat zij kunnen en wat redelijkerwijs van hen mag verwacht worden. Dit is echter onvoldoende aangezien de gebreken aan de woningen niet voortvloeien uit onvoldoende ventileren en stoken maar uit achterstallig onderhoud en bouwtechnische gebreken.

Foto: SP

Huurder Denise: “De gebreken tasten niet alleen het woongenot van de bewoners aan maar zijn ook slecht voor onze gezondheid”. In het zwartboek geven meerdere mensen aan dat zij last van de luchtwegen en huidirritatie hebben. De SP en de 81 huurders die meegewerkt hebben aan het zwartboek, vragen om hulp en advies van de GGD Groningen om bij corporatie Lefier renovatie af te dwingen.

Reactie toevoegen

U bent hier