h

Groninger Jimmy Dijk nieuwe fractievoorzitter SP Tweede Kamer

13 december 2023

Groninger Jimmy Dijk nieuwe fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Foto: SP

Jimmy Dijk uit Groningen is de nieuwe fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer. Hij neemt daarmee het stokje over van Lilian Marijnissen. Jimmy Dijk was eerder fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen. Dijk: 'Dat ik het vertrouwen krijg om leiding te geven aan deze fractie is een grote eer. De komende tijd staat ons veel te doen. De PVV van Wilders blijft met de VVD aanpappen. Zij blijven tegenstellingen tussen mensen op basis van afkomst maken en willen de tegenstelling tussen de werkende klasse en de graaiende klasse niet kraken. De echte tegenstelling zullen we samen moeten kraken. Dit is de strijd die we moeten voeren. Tegen tweedeling en voor herverdeling.'

Jimmy Dijk staat bekend als echte volksvertegenwoordiger. In Groningen organiseerde hij de afgelopen 15 jaar talloze huurders, schoonmakers, zorgmedewerkers en werknemers voor een hoger minimumloon. Samen met huurders ging hij de laatste jaren de strijd aan om de problemen rondom achterstallig onderhoud, schimmel, vocht en tocht bij corporatiewoningen aan te pakken.

Daan Brandenbarg, die Dijk opvolgde als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen: “Jimmy is een volksvertegenwoordiger pur sang. Ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldig partijleider zal zijn.”

Reactie toevoegen

U bent hier