h

SP Succes! Rente op sociale leningen Groningen gaat omlaag

7 februari 2024

SP Succes! Rente op sociale leningen Groningen gaat omlaag

Foto: PxHere / PxHere

Begin januari stelde de SP samen met GroenLinks vragen aan het stadsbestuur over de hoogte van de rente op sociale leningen. Uit onderzoek van de NOS bleek dat de rente op deze leningen in Groningen 8% was. Deze leningen zijn bedoeld voor inwoners met een kleine beurs die nergens anders geld kunnen lenen. De fracties vonden dat deze rente snel omlaag moest. Vandaag maakte SP-wethouder Eelco Eikenaar bekend dat de rente voor deze leningen naar 3% gaat.

SP-fractievoorzitter Daan Brandenbarg vind dat een goede zaak: “Deze leningen kunnen heel belangrijk zijn voor mensen met een kleine beurs. Bijvoorbeeld om een een auto te kopen om mee maar een nieuwe baan te kunnen. Of die kapotte koelkast te vervangen als je net teveel verdiend voor de bijzondere bijstand. Daar hoort ook een sociaal rentepercentage bij. Deze verlaging is daarom goed nieuws!”

U bent hier