h

Campagne Nationaal Zorgfonds op stoom

29 mei 2024

Campagne Nationaal Zorgfonds op stoom

Foto: Bob de Greef

Afgelopen dinsdagavond gingen SP'ers weer de Oosterpark in om met mensen te spreken over een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. De SP verzamelt steun voor dat plan en zoekt mensen die mee willen bouwen aan een beweging om dat voor elkaar te krijgen. Die noodzaak is nog groter geworden nu blijkt dat het nieuwe kabinet het eigen risico helemaal niet gaat afschaffen, maar past in 2027 wil halveren.

Foto: Bob de Greef

Mensen maken zich boos over het huidige zorgstelsel, vinden het eigen risico onrechtvaardig en de kosten voor de zorg te hoog. Een meneer noemde het zorgstelsel "waanzin"! Ondanks dat hij bijverzekerd is
voor tandartskosten, kwamen er extra kosten na een behandeling van een
afgebroken tand. “Menzis betaalt 400 euro, zelf moet ik nog 300 euro
bijlappen. Die extra kosten zijn belachelijk, waar ben ik dan voor
verzekerd?”

Wilt u ook uw verhaal kwijt over de marktwerking in de zorg, het eigen risico
of hoge eigen kosten? Mail dan naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier