h

Huurders in Beijum verenigen zich tegen vastgoedbedrijf Vestal

15 mei 2024

Huurders in Beijum verenigen zich tegen vastgoedbedrijf Vestal

Foto: Hans de Waard

Huurders aan de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd in Beijum organiseerden dinsdagavond, gesteund door de SP, een buurtbijeenkomst om te spreken over problemen met hun verhuurder. Sinds hun woningen zo’n 5 jaar geleden zijn opgekocht door vastgoedbedrijf Vestal uit Veendam hebben zij te maken met niet nagekomen afspraken, onrechtmatige huurverhogingen en achterstallig onderhoud. Op de buurtavond werden plannen gemaakt om samen in actie te komen.

Foto: Hans de Waard

SP-raadslid en Beijumer Jurrie Huisman van de SP zette de avond samen met huurders op. “Wij hoorden de afgelopen tijd veel klachten uit deze buurten over Vestal. Dit vastgoedbedrijf strijkt wel de huur op, maar komt afspraken niet na en huurders vinden de communicatie dramatisch. Daarom brengen wij hen bij elkaar om verbeteringen af te dwingen.”

U bent hier