h

SP-Campagne op de Vismarkt

4 juni 2024

SP-Campagne op de Vismarkt

Foto: Bob de Greef

Dinsdagmiddag 4 juni stond SP Groningen op de vismarkt om mensen op te roepen te gaan stemmen voor het Europees Parlement op 6 juni. Met een weegschaal kondeen inwoners aangeven of ze kiezen voor belangen van mensen in Europa óf voor grote bedrijven.

"Mensen kunnen met hun stem een belangrijke keuze maken," aldus Bob de Greef, voorzitter van SP Groningen. "Laten ze de balans doorslaan naar meer gelijkheid, goede voorzieningen en sociale vooruitgang? Daarom roepen wij mensen op te gaan stemmen. Anders wordt de keuze voor u gemaakt in het belang van bedrijven, winsten en meer privatiseringen."

De socialisten gaan met mensen in gesprek over wat hun keuze gaat bepalen voor deze verkiezingen. Ook roepen ze mensen op om het initiatief van de SP te steunen voor een exitbelasting. Hiermee loopt de SP voorop om grootvermogenden die hun land in Europa willen verlaten een flinke belasting te laten betalen. "Voor dit soort plannen is het van cruciaal belang dat de SP weer vertegenwoordigd is in het Europees Parlement," stelt De Greef. "Onze strijd met mensen in Groningen, Nederland én Europa voor vooruitgang en herverdeling is hét antwoord op de rechtse politiek van verdeling en verderf."

Reactie toevoegen

U bent hier