h

SP: alles op alles om belangrijke voorzieningen overeind te houden

18 juli 2024

SP: alles op alles om belangrijke voorzieningen overeind te houden

Foto: Hans de Waard

Zet alles op alles om belangrijke voorzieningen voor onze inwoners overeind te houden. Dat was de kern van de bijdrage van SP-fractievoorzitter Daan Brandenbarg tijdens het jaarlijkse voorjaarsdebat in de Groninger gemeenteraad. De SP deed bovendien het voorstel om het jaarlijkse speelfestival voor kinderen die niet op
vakantie kunnen uit te breiden.

Het rijk bezuinigt vanaf 2026 flink op gemeenten. Voor Groningen betekent dat er jaarlijks 34 miljoen minder budget is. Brandenbarg: “Deze coalitie met de SP trekt ongekend veel geld uit voor armoedebestrijding, heeft allerlei regelingen uitgebreid en investeert miljoenen in de wijken die dat het hardst nodig hebben. Wij zullen er alles aan doen om die investeringen overeind te houden, ook als het moeilijk wordt. Wij verwachten hetzelfde van dit college.”

Brandenbarg trok in het debat bovendien fel van leer tegen de PVV. Hij vindt dat die partij het in de regering alleen maar erger maakt. “De verhoging van het minimumloon is teruggedraaid, dat kan de gemeente weer repareren met armoedebeleid. De tandarts komt niet in het basispakket, waardoor gemeentelijke budgetten voor mondzorg voor mensen met een laag inkomen moeten blijven uitputten. Bovendien neemt het aantal kinderen in armoede toe met dit kabinet. Dat mogen we hier niet laten gebeuren”.

De volledige bijdrage van de SP tijdens het voorjaarsdebat is hier terug te kijken (vanaf 1:10:00)

 

Reactie toevoegen

U bent hier