h

Breek jullie coalitieakkoord open

14 december 2017

Breek jullie coalitieakkoord open

Afgelopen maand hebben de partijen D66, PvdA, VVD en GroenLinks in Groningen hun coalitieakkoord opengebroken. Hierdoor wordt er 6 miljoen euro uitgeven aan vliegveld Eelde, terwijl in het coalitieakkoord “Voor de verandering” het volgende stond:

“Ons uitgangspunt is dat het vliegveld zichzelf bedruipt. Totdat Groningen Airport Eelde de prognoses van reizigersaantallen en omzet uit het Strategisch Plan waarmaakt, investeren wij niet in het vliegveld.”

Nu is het mogelijk dat situaties of omstandigheden wijzigen in de vier jaar dat een coalitie bestaat. Dat er daardoor redenen zijn om extra te investeren in zaken die men belangrijk vindt. Dan nog blijft 6 miljoen euro een heleboel geld. Geld dat ergens anders vandaan gehaald moet worden en nergens anders meer aan uitgegeven kan worden. 

Foto: SP

Het coalitieakkoord wordt wel opengebroken voor het subsidiëren van een onrendabel vliegveld, maar is de afgelopen 4 jaar niet opengebroken voor Stadjers die de overheid aan hun zijde nodig hebben. Zo heeft VVD-wethouder Joost van Keulen toch weer mooi 6 miljoen euro losgepeuterd, terwijl D66, PvdA en GroenLinks het nakijken hebben. Nu wordt deze 6 miljoen euro niet uitgegeven aan 1 op de 5 kinderen die in onze stad in armoede opgroeien. Nu wordt deze 6 miljoen euro niet uitgegeven aan 1 op 5 thuiszorgcliënten die aangeeft de eigen bijdrage niet te kunnen betalen. En nu wordt deze 6 miljoen euro niet uitgegeven aan het bouwen van broodnodige betaalbare huurwoningen om de woningnood te verkleinen. 

Daarom heb ik de volgende oproep aan D66, PvdA en GroenLinks: Wethouder Van Keulen en de VVD hebben 6 miljoen losgepeuterd. Nu is het jullie beurt. Bestrijd de tweedeling. Stadjers die de overheid aan hun zijde nodig hebben, kunnen jullie hulp gebruiken. Breek jullie coalitieakkoord open. Voor de verandering.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier