h

Jimmy Dijk

26 april 2017

Vrijdag 28 april: bijeenkomst voor betere sociale volkshuisvesting

Foto: SP Groningen

De SP organiseert op vrijdag 28 april een bijeenkomst voor alle huurders en woningzoekenden in de stad. Op de bijeenkomst wil de SP in gesprek met huurders en plannen voor de toekomt van de sociale volkshuisvesting in Groningen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Lees verder
21 april 2017

Huurdersavond Selwerd-Noord druk bezocht

Foto: Aldo Schelvis

Donderdagavond kwamen ongeveer dertig huurders met de SP bijeen in Selwerd. De huurders van woningcorporatie De Huismeesters hebben klachten over schimmel, tocht, kou en te hoge huren. Na een rondgang in de buurt organiseerde de SP een huurdersavond in wijkcentrum de Berk.

Lees verder
19 april 2017

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

Op initiatief van de SP worden sociale huurwoningen in de stad niet verdeeld op basis van loting. Volgens de SP is loting een onrechtvaardige manier en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. 

Lees verder
13 april 2017

SP-voorstel voor verhuurdersinspectie huisjesmelkers onderzocht

Het voorstel van de SP om een verhuurdersinspectie op te richten wordt door het stadsbestuur onderzocht. De SP wil een team van gemeentelijke inspecteurs die willekeurig maar actief panden en verhuurders bezoekt. Zij moeten controleren op prijs, veiligheid, servicekosten en illegale verhuur.

Lees verder
13 april 2017

SP: "Handen af van arbeidsvoorwaarden Iederz"

Foto: Iederz

De SP vindt dat niet mag worden getornd aan de arbeidsvoorwaarden van mensen die werkzaam zijn bij sociale werkplaats Iederz. Gister werd in de raadscommissie Werk & Inkomen de bedrijfsvoering van Iederz besproken.

Lees verder
7 april 2017

SP: Verbied afspraken tussen verhuurders en juridische adviseurs

De SP wil afspraken tussen verhuurders en juridische adviseurs verbieden. RTV Noord wist te achterhalen dat verhuurders forse bedragen betalen aan juridische adviseur zodat zij huurders met klachten niet bij staan. Volgens de SP moet de gemeente dit bij het verlenen van vergunningen voor verhuur onmogelijk maken en moet het Rijk dit soort verhuurgedrag keihard aanpakken.

Lees verder
31 maart 2017

Interview met Jimmy Dijk: We moeten met huurders de strijd aangaan

De SP is altijd dé partij voor huurders en woningzoekenden geweest en is dat nog steeds. De afgelopen tijd heeft de SP-afdeling Groningen flink wat successen met huurders behaald.

Tijd voor een gesprek met fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Lees verder
30 maart 2017

Stadsbestuur: renovatie Woonschepenhaven moet in mei afgerond worden

De SP-fractie heeft de problemen bij de renovatie van de Woonschepenhaven in de gemeenteraad aangekaart. Bewoners lieten weten dat de werkzaamheden onvoldoende zijn afgerond. Lantaarnpalen en elektriciteitskasten staan scheef of los, verontreinigd lib is niet opgeruimd en sommige woonboten zijn niet voorzien van aanlegpalen.

Lees verder
22 maart 2017

SP wil meer duidelijkheid over uitkomsten versterkingsonderzoek Lefier

De SP-raadsfractie van Groningen wil meer duidelijkheid over het onderzoek dat Lefier heeft laten doen naar haar woningvoorraad. Uit onderzoek van Lefier komt naar voren dat 14.500 van de 17.000 woningen versterkt moeten worden om te kunnen voldoen aan de regels voor aardbevingsbestendig bouwen.

Lees verder
20 maart 2017

SP: “Wijkvernieuwing Selwerd kent valse start”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt dat Nijestee met de wijkvernieuwing in Selwerd een valse start heeft gemaakt. Huurders van de Populierenlaan geven aan dat er bij de werkzaamheden veel schade aan het behang, gordijnen, laminaat en schilderwerk is ontstaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier