h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
19 juli 2018

SP en Student & Stad: "Waarschuw jonge bewoners voor huisjesmelkerij."

De gemeenteraadsfracties van de SP en Student & Stad willen dat de gemeente Groningen nieuwe bewoners tot en met 23 jaar bij inschrijving waarschuwt voor en informeert over huisjesmelkers en malafide bemiddelaars. De partijen willen dat de gemeente jonge huurders en (internationale) studenten steunt tegen verhuurders die hoge bemiddelingskosten en borgsommen vragen of waarbij sprake is van bedreigingen en intimidaties.

Lees verder
16 juli 2018

Huurdersfestival heeft Groninger Huurdersverbond als uitkomst

Foto: SP

Afgelopen zaterdag kwamen ongeveer 200 huurders bijeen op het huurdersfestival in de Buurt- en Speeltuinvereniging Paddepoel. Het festival werd georganiseerd door de SP-afdeling Groningen die het afgelopen jaar op tal van plekken in actie is gekomen met huurders die problemen hebben met schimmel, tocht, vocht, kou en te hoge huren. De uitkomst van het festival was dat huurders uit vele wijken van de stad zich willen verenigen in één Groninger Huurdersverbond.

Lees verder
9 juli 2018

Zilveren Ventilator voor Nijestee

Foto: SP

Afgelopen vrijdag hebben bewoners van de woontoren van de Stadswerf in de Oosterparkwijk een zilveren ventilator aan Nijestee overhandigd. De bewoners, huurders en kopers, willen dat Nijestee het probleem van veel te hoge temperaturen in huis gaat oplossen. 

Lees verder
5 juli 2018

Huurders Bottelroosstraat vragen hulp tegen 'bemiddelaars'

Foto: andibreit / Pixabay

Afgelopen woensdag was ROOD, jong in de SP, samen met huurders uit de Bottelroosstraat in de gemeenteraad aanwezig voor een debat over bemiddelingskosten. Veel van de huurders van het complex aan de Bottelroosstraat hebben torenhoge bemiddelingskosten betaald aan het bemiddelingsbureau Spot-In. 

Lees verder
26 juni 2018

Onderzoek alternatieven voor marktwerking in de thuiszorg

Afgelopen woensdag besprak de gemeenteraad van Groningen het initiatiefvoorstel 'Onze Thuiszorg' van de SP. Hierin stelt de SP vier alternatieve vormen voor om de thuiszorg in Groningen te organiseren. Door steun en sympathie van een meerderheid van linkse (SP, PvdA, GL, PvdD) en lokale partijen (Stad & Ommeland, 100% Groningen) gaat de SP in de zomer met deze partijen aan de slag om het voorstel verder uit te werken. 

Lees verder
13 juni 2018

SP wil 'noodknop' voor vrije huursector in de stad

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP pleit voor huurprijsregulering in de vrije sector. Volgens de SP moet deze regulering beginnen bij huurwoningen met een huurprijs tot 1000 euro.

Lees verder
13 juni 2018

Ruim honderd bewoners in protest op de Oliemuldersbrug

Foto: SP

Op dinsdagavond 12 juni kwamen meer dan honderd bewoners samen op de de Oliemuldersbrug om te protesteren tegen de plannen van het gemeentebestuur om een autoverbinding met de ring aan te leggen over de Oosterhamrikkade. De SP steunt de bewoners in hun acties.

Lees verder
10 juni 2018

Tekorten

Foto: SP Groningen

Onze stad kent naast veel mooie plekken, grote sociale samenhang en gezelligheid helaas ook veel tekorten. De SP vindt dat de politiek die tekorten zo snel mogelijk moet oplossen. Een aantal voorbeelden:
Lees verder
6 juni 2018

Rolstoelbewoners wooncomplex De Stadswerf in actie tegen hitte in huis

Foto: SP

Rolstoelbewoners van het wooncomplex De Stadswerf zijn in actie gekomen tegen de hitte in hun huis. Het wooncomplex is in 2011 gebouwd en een deel van de woningen is speciaal gebouwd voor mensen met een handicap. Hiervoor zijn de woningen rolstoelvriendelijk en –toegankelijk gemaakt. Door de vele grote ramen wordt het in de woningen wel 30 a 32 graden. Bij het melden van de klachten krijgen bewoners van corporatie Nijestee te horen dat ze niets kunnen doen en geeft de architect aan dat er geen zonnewering aan de buitenzijde mag worden geplaatst.

Lees verder

Pagina's

U bent hier