h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
12 juli 2019

Geef een draai aan de economie

Foto: SP Groningen

Ruim twintig SP’ers staan morgen op vijf plekken in Groningen met een eigen Rad van Fortuin. In de Oosterpark, Beijum, Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen worden Groningers gevraagd om “een draai aan de economie te geven”.

Lees verder
4 juli 2019

SP wil stop op verkoop sociale huurwoningen in Oosterparkwijk

Foto: SP

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk. Tijdens een rondgang in de Bloemenbuurt gaven buurtbewoners aan dat er teveel huurwoningen worden verkocht waardoor er voor de huidige buurtbewoners te weinig woningen overblijven om te kunnen betalen en bewonen.

Lees verder
17 juni 2019

SP: "Groningse werkloosheid los je niet op met meer buitenlandse werknemers"

De SP-fractie in de gemeente Groningen vindt het onverstandig dat noordelijke overheden in Den Haag lobbyen voor het aantrekken van meer buitenlandse werknemers. Volgens de SP moeten werkzoekende Groningers aan werk geholpen worden.

Lees verder
7 juni 2019

“Breek de markt, bouw aan volkshuisvesting"

Tijdens de bespreking van de woonvisie voor Groningen kwam de SP met meerdere plannen voor meer betaalbare woningen voor de (lagere) middeninkomens. Naast het bouwen en renoveren van sociale huurwoningen, moet volgens de SP op de vrije woningmarkt fors ingegrepen worden. 

Lees verder
4 juni 2019

SP en CDA: Groningers draaien op voor dure verbouwing stadhuis

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de SP willen dat het college stopt met de peperdure verbouwingsplannen voor het stadhuis. In eerste instantie leken de plannen al zo’n 15,5 miljoen euro te kosten, vorig jaar gaf het college aan dat de kosten fors hoger uit gaan vallen dan deze 15,5 miljoen.

Lees verder
31 mei 2019

SP organiseert buurtbijeenkomst in Paddepoel-Zuid: huurders zijn het zat!

Foto: SP

Gisteravond organiseerden we een buurtbijeenkomst in Paddepoel-Zuid. Hier gingen we in gesprek met ruim 60 ontevreden huurders om de problemen met hun woning te bespreken. Veel huurders hebben last van schimmel, slakken, tocht en muizen in hun woning.

Lees verder
22 mei 2019

SP: “Dit gemeentebestuur kan tien keer beter”

Foto: SP

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen presenteert vandaag tien voorstellen om Groningen menselijker en socialer te maken. In de plannen investeert de SP in zorg, werk, inkomensondersteuning, woningbouw en schone energie.

Lees verder
15 mei 2019

SP: “Sociale kaalslag in zorg en ondersteuning moet voorkomen worden”

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk maakt zich ernstige zorgen over de sociale kaalslag die het college van burgemeester en wethouders van plan is om op de zorg in Groningen te plegen. Zowel voor de hulp en ondersteuning voor jeugd, de WIJ-teams en de huishoudelijke zorg zijn vanaf 2020 forse bezuinigingen door het college begroot.

Lees verder
8 mei 2019

SP: "Goed dat de gemeente onderzoek doet naar woonplicht"

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is enthousiast over het voornemen van de gemeente Groningen om de mogelijkheden van een woonplicht te onderzoeken. Deze woonplicht moet voorkomen dat een steeds groter aandeel woningen worden opgekocht door vastgoedbeleggers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier