h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
17 maart 2018

Houd de Brinkflat betaalbaar voor iedereen

Foto: Hardscarf

De afgelopen weken kreeg de SP van meerdere huurders uit de Brinkflat klachten. De woningen werden eerder verhuurd voor een huurprijs onder de grens voor sociale huur (kale huur tot 710 euro). De Stichting Beleggingsfonds ROX verhuurt de woningen aan nieuwe huurders voor een huurprijs vanaf 1100 euro.

Lees verder
6 maart 2018

SP wil meer betaalbare huurwoningen in De Wijert en zuidelijkere stadswijken

Foto: Wutsje

De SP-fractie in de Groninger gemeenteraad wil dat er meer betaalbare huurwoningen in de zuidelijke stadswijken komen. De SP maakt zich zorgen over de geringe mate van betaalbaar woningaanbod in de zuidelijke buurten en wijken van de stad. Daarom vraagt de partij om opheldering bij het stadsbestuur over de mogelijke sloop, verkoop en nieuwbouw van huurwoningen in De Wijert door corporatie De Huismeesters.

Lees verder
21 februari 2018

Huurders Selwerd over De Huismeesters: “BELOFTE MAAKT SCHULD!"

Foto: SP

Huurders van De Huismeesters in Selwerd voelen zich aan het lijntje gehouden door de corporatie. Een jaar geleden kaartten de huurders, met ondersteuning van de SP, de problemen met vocht, tocht, schimmel en kou in de woningen aan.

Lees verder
16 februari 2018

SP'ers gaan samen met buurtbewoners huis-aan-huis in Vinkhuizen

Foto: SP

Woensdagavond gingen SP'ers samen met bewoners uit Vinkhuizen bij hun buurtgenoten langs. We vroegen hen naar klachten over vocht, tocht, schimmel en kou. Maar we riepen buurtbewoners ook op om vanavond naar de bijeenkomst met de 'klankbordgroep' van corporatie De Huismeesters te gaan. Hier zijn uiteindelijk +/- 40 bewoners op afgekomen, veel meer dan De Huismeesters had verwacht.

Lees verder
12 februari 2018

Huurders Paddepoel roepen Lefier op renovatieproblemen op te lossen

Foto: SP

Maandagmiddag bezocht een comité van huurders uit de Pleiadenlaan en het Hyadenpad het hoofdkantoor van corporatie Lefier. Het huurderscomité roept Lefier op een bijeenkomst te organiseren om met alle huurders in gesprek te gaan en de renovatieproblemen op te lossen.

Lees verder
5 februari 2018

SP pleit voor woonplicht in strijd tegen vastgoedbazen

Foto: SP

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil een woonplicht voor de binnenstad en de schilwijken invoeren. Nog steeds domineren enkele vastgoedbazen de particuliere kamer- en verhuurmarkt in Groningen. Door alleen de verkoop van een woning toe te staan aan mensen die er zelf in gaan wonen, wil de SP de concentratie van vastgoedbezit door enkelen breken.

Lees verder
31 januari 2018

SP wil groene revolutie in Groningen

Lees verder
24 januari 2018

Daar gaan wij wel over

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder

Pagina's

U bent hier