h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
21 januari 2021

SP: “Negeer de Participatiewet, geef inwoners waar ze recht op hebben”

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk wil dat de gemeente Groningen inwoners die recht hebben op minimaregelingen deze actief gaat verstrekken. Volgens de Participatiewet mag de gemeente regelingen pas toekennen als inwoners een aanvraag hebben gedaan.

Lees verder
19 januari 2021

Huurders Radiumstraat Vinkhuizen voeren witte laken-protest

Foto: SP

Huurders uit de Radiumstraat in Vinkhuizen hebben de lakens buiten gehangen. De huurders zijn met de SP in actie voor beter onderhoud en isolatie van hun woningen. Eerder kwamen huurders van Nijestee aan de Metaallaan in actie voor renovatie. Deze woningen worden nu wel gerenoveerd. De huurders uit de Radiumstraat willen dat Nijestee nu versneld ook hun straat en woningen gaat renoveren.

Lees verder
14 januari 2021

Huurders Radiumstraat eisen ook renovatie

Foto: SP

Donderdagavond organiseerde de SP Groningen een digitale bijeenkomst met huurders uit Vinkhuizen. Huurders van de Radiumstraat en omgeving hebben contact met de SP opgenomen omdat zij niet in de renovatieplannen van Nijestee voor de rest van de buurt zijn meegenomen.

Lees verder
9 januari 2021

Schoon genoeg van vermarkting

Vanaf 1 januari 2022 komen circa honderd schoonmakers van gemeentelijke panden in dienst bij de gemeente. Concurrentie tussen commerciële schoonmaakbedrijven om de gunst van de overheid als opdrachtgever komt hiermee tot een einde. Dit zogenaamde aanbesteden zorgt voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden en onzekerheid over behoud van werk. Gevolg is een neerwaarts druk op de organisatiegraad van werknemers en dus lage lonen. Ondanks dit hebben de schoonmakers na  jaren van strijd gewonnen. Met acties hebben zij de politiek aangezet om deze vermarkting te stoppen. Laat de schoonmakers een lichtend voorbeeld zijn.

Lees verder
7 januari 2021

SP maakt nieuw voorstel om marktwerking huishoudelijke hulp uit te schakelen

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk werkt aan een nieuw initiatiefvoorstel om de marktwerking in de huishoudelijke hulp te beteugelen. In oktober 2018 werd een voorstel van de SP aangenomen om meerdere varianten hiervoor te onderzoeken. Zo stelde de SP voor om de mogelijkheden van een werknemerscoöperatie, een personeelsstichting en een gemeentelijke organisatie te onderzoeken.

Lees verder
21 december 2020

SP-kamerlid Sandra Beckerman stelt kamervragen over sloop antieke interieurs in Groningen

Foto: SP

De Tweede Kamerfractie van de SP wil Kamervragen stellen over de sloop van historische interieurs in Groningen, dat heeft de fractie laten weten aan inwoners van de Schildersbuurt. Aanleiding voor deze vragen is de massale ombouw van herenpanden naar zelfstandige woonruimtes waarbij klassieke interieurs verloren gaan. 

Lees verder
21 december 2020

Huurders & SP: “Onze eenheid geeft energie”

Foto: SP

De huurders aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan geven met een lichtgevend spandoek aan dat hun strijd voor lagere woonlasten pas net begonnen is. Samen met de SP voeren zij acties voor lagere energielasten, lagere huren en betere isolatie van hun woningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier