h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
28 juni 2022

SP wil dat de HulpExpress behouden blijft

De SP wil dat stichting De HulpExpress in Beijum zijn werk voort kan zetten. De fractie van de partij heeft hiertoe vragen ingediend bij het gemeentebestuur.

Lees verder
22 juni 2022

2500 extra betaalbare woningen voor Groningen

Foto: Pixabay

Vanavond bespreekt de gemeenteraad het voorstel van de PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP om de komende 25 jaar 2500 betaalbare woningen te bouwen. Deze woningen komen bovenop de al bestaande plannen om woningen te realiseren.

Lees verder
15 juni 2022

SP: geen buitenreclames meer van gokbedrijven

Foto: NOS

De SP wil dat buitenreclames van gokbedrijven in Groningen geweerd gaan worden. Hiertoe stellen de SP en de ChristenUnie vandaag vragen aan het gemeentebestuur. 

Lees verder
1 juni 2022

Gemeenteraad Groningen: extra gaswinning is onacceptabel

Foto: SP

De voltallige gemeenteraad besloot vandaag om zich uit te spreken tegen verdere gaswinning als gevolg van vertraging van de bouw van een stikstoffabriek in Zuidbroek. De raad wil samen met de regio strijden tegen hogere gaswinning en bij een toekomstig besluit tot hogere gaswinning, gezamenlijk in beroep gaan. 

Lees verder
9 mei 2022

SP, PvdA en GroenLinks vragen gemeentebestuur om inzage en eventuele terugvordering bij MartiniZorg

De SP, PvdA en GroenLinks vragen het gemeentebestuur om inzage in de boekhouding van het onlangs failliet gegaande zorgbedrijf MartiniZorg. Ook willen de partijen weten of terugvordering van zorggeld mogelijk is wanneer deze op een foute manier uitgekeerd blijkt te zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier