h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
17 april 2021

SP: “Uitspraken wethouder Diks over mensen in armoede zijn denigrerend en badinerend”

De SP-gemeenteraadsfractie in Groningen wil dat wethouder Diks woensdag verantwoording aflegt over haar denigrerende en badinerende uitspraken. Afgelopen vrijdag zei de wethouder dat “mensen in armoede goed moeten nadenken voordat ze aan kinderen beginnen” en dat de gemeente hiervoor een speciaal programma gaat oprichten.

Lees verder
2 april 2021

SP: “Armoedebestrijding moet beter en concreter”

Foto: Flickr / flickr.com

De SP-fractie vindt dat het armoedebeleid van wethouder Diks (GroenLinks) de mensen die het nodig hebben onvoldoende bereikt.

Lees verder
28 maart 2021

SP wil openheid over terugbetalen wachtgeld wethouder Diks

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP roept wethouder Dik (GroenLinks) op om openheid te geven over het terugbetalen van haar wachtgeld.

Lees verder
24 maart 2021

Red de solidariteit

Foto: SP

De uitkomst van de verkiezingen op 17 maart is zorgwekkend. De sociaal-economisch rechtse partijen zoals de VVD en D66 kregen er zetels bij. Daarnaast kregen uiterst rechtse partijen zoals de PVV, FvD en JA21 er ook zetels bij. Waar de neoliberalen van VVD en D66 de komende de jaren de inkomens- en vermogensongelijkheid naar verwachting verder zullen laten toenemen en collectieve voorzieningen voor werkenden en werkzoekenden verder gaan afbreken, daar zullen de rechtse rakkers van de PVV, FvD en JA21 hun best doen om buitenlanders en allochtonen hiervan de schuld te geven. 

Lees verder
15 maart 2021

SP: “Tien jaar Rutte is tien jaar afbraak”

Foto: SP

De SP heeft vandaag op tien locaties en met behulp van tien activisten aandacht gevraagd voor de afbraak van tien jaar Rutte. Volgens de socialisten zijn de bezuinigingen en afbraak van sociale voorzieningen door Rutte eenzijdig op het bordje van werkende en werkzoekende mensen terecht gekomen.

Lees verder
10 maart 2021

SP wil baan- en werkgarantie voor schoonmakers gemeentelijke panden

Foto: rawpixel.com

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk wil dat de schoonmakers van de gemeentelijke panden van Groningen een baan- en werkgarantie krijgen. In december besloot de gemeenteraad mede op initiatief van de SP om de schoonmakers in gemeentelijke dienst te nemen in plaats van uit te besteden aan commerciële bedrijven.

Lees verder
3 maart 2021

SP: “Groningse coalitie laat huurders in de steek”

Foto: SP

De SP is niet te spreken over de manier waarop coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie in Groningen met huurders met problemen omgaan.

Lees verder
22 februari 2021

SP Groningen trapt verkiezingscampagne coronaproof af

Foto: SP

Zaterdag 20 februari trapte de SP Groningen haar verkiezingscampagne groots af. Dat deden de socialisten door op zoveel mogelijk plekken met zoveel mogelijk vrijwilligers coronaproof campagne te voeren. Er werden folders rondgebracht, op deuren geklopt, bij mensen aangebeld, raamposter bezorgd en posters opgehangen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier