h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
19 januari 2022

SP: “Meer doen met 225 miljoen”

Foto: Gemeente Groningen

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk pleit ervoor om de plannen voor de poptempel De Nieuwe Poort aan de zuidzijde van het station te stoppen. Volgens de SP zijn de plannen te groots, overbodig en kan de gemeente veel meer doen met 225 miljoen.

Lees verder
18 januari 2022

SP: “Basisschool Thesinge moeten begin van nieuwe schooljaar versterkt zijn”

Foto: Google Streetview / OOG TV

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat het college van burgemeester en wethouders meer druk zet op de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) om de versterking van basisschool CBS De Til in Thesinge te versnellen.

Lees verder
14 januari 2022

Groningen wil in beroep tegen voorgenomen gasbesluit en stoppen gaswinning wettelijk vastleggen

Foto: SP

De gemeenteraad was afgelopen woensdagavond eensgezind tegen het besluit van het kabinet om meer gas te winnen. Daarnaast kreeg het college van burgemeester en wethouders de opdracht om bij de rechter in beroep te gaan tegen het voorgenomen gasbesluit. Tijdens een spoeddebat werden de besluiten genomen.

Lees verder
11 januari 2022

Voornemen kabinet om gaswinning te verdubbelen zorgt voor veel boosheid bij Groningers

Foto: SP

Het bericht dat het kabinet de gaskraan wéér verder open draait wordt ervaren als een grote klap in het gezicht van de Groningers. Als reactie en uit protest werd afgelopen zaterdag de Martinitoren gestut. Het gestut werd vergezeld door veel protestborden, een grote groep strijdlustige Groningers en behoorlijke media-aandacht. 

Lees verder
22 december 2021

500 boodschappen aan wethouder Diks voor speelgoed- en kledingbonnen

Foto: SP

Woensdagmiddag boden ouders van gezinnen met een laag inkomen 500 boodschappen voor speelgoed- en kledingbonnen aan wethouder Diks (GroenLinks) aan. De ouders hebben de afgelopen weken samen met de SP, Stadspartij, 100%Groningen en Partij voor de Dieren ruim 1000 handtekeningen voor de speelgoed- en kledingbonnen voor kinderen verzameld.

Lees verder
10 december 2021

Veel steun voor herinvoeren kleding- en cadeaubonnen bij actie Vismarkt. Teken de petitie!

Foto: SP

SP’ers stonden vandaag met ouders, vrijwilligers, verschillende raadsleden en veel media-aandacht in het centrum om handtekeningen te verzamelen voor laten terugkeren van de jaarlijkse uitgave kleding- en cadeaubonnen aan arme gezinnen in Groningen.

Lees verder
7 december 2021

SP: “Los rattenprobleem in de Schoenerstraat meteen op”

Foto: SP

De SP komt samen met bewoners van de Schoenerstraat in Hoogkerk in actie tegen het rattenprobleem in de straat. De bewoners hebben al jaren last van ratten in de straat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier