h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
5 september 2020

Argumenten zijn niet genoeg (1)

Foto: SP

Vorige week dinsdag zond NPO 2 een goede documentaire uit over het boek “Kapitaal in de 21ste eeuw” van econoom Thomas Piketty. Het boek beschrijft een geschiedenis van de ontwikkeling van inkomens- en vermogensverdeling. Piketty stelt dat het rendement op vermogen en kapitaal hoger is dan de economische groei.

Lees verder
20 augustus 2020

SP zendt vodcast over afvalbeleid en referenda uit

Foto: SP

De SP-fractie in de Groningse gemeenteraad komt aanstaande vrijdagavond met een live videopodcast. Hierin gaan SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk en SP-raadslid Daan Brandenbarg met elkaar in gesprek over de toekomst van het afvalbeleid en referenda in de gemeente Groningen.

Lees verder
7 juli 2020

SP: “Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag moet ingrijpen bij Woldringlocatie”

Foto: Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen) / Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen)

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP wil dat de gemeente ingrijpt bij de Woldringlocatie. De partij heeft de afgelopen week ruim honderd huurders van de Woldring-locatie gesproken en signaleert meerdere problemen.

Lees verder
2 juli 2020

SP: “Meer inzetten op bestrijden jeugdwerkloosheid en armoedebestrijding door inkomensondersteuning”

Foto: SP

De SP wil dat de gemeente Groningen zich meer inzet om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Daarom deed de SP-raadsfractie woensdag het voorstel om een jeugdwerkgarantieplan op te zetten.

Lees verder
1 juli 2020

Het moet nu echt anders

Foto: SP
Bijdrage SP aan voorjaarsdebat 2020 door SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk
Lees verder
30 juni 2020

SP: “Zolang de crisis duurt moeten politici een kwart van hun vergoedingen afstaan”

Foto: SP

De SP-fractie in Groningen wil dat gemeenteraadsleden en wethouders een deel van hun vergoedingen inleveren. Dit geldt moet geïnvesteerd worden in mensen die het hardste getroffen worden door de coronacrisis.

Lees verder
24 juni 2020

Huurders in actie tegen opgeblazen huurverhoging

Foto: Floor Mertens

0% huurverhoging is genoeg. Dat vinden vele Groningse huurders met de SP. Daarom vroegen zij woensdag 24 juni van wethouder Van der Schaaf en alle raadsleden om achter de huurders te gaan staan en de huurverhoging te stoppen.

Lees verder
22 juni 2020

De vast-niet-goed jongens van Woldring B.V.

Foto: Raadsinformatiesysteem Gemeente Groningen / Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (raadsinformatiesysteem Gemeente Groningen)

In 2016 gaf de gemeenteraad toestemming voor het bouwen van de zogenaamde Woldringlocatie. Een groot gebouw in de Reitdiepzone tussen de wijken Paddepoel en Vinkhuizen. Het gebouw bevat 435 appartementen en is 50 meter hoog. Terecht dat bewoners die slecht betrokken waren bij het totstandkomen van de plannen in protest kwamen.

Lees verder
18 juni 2020

Bewoners Isebrandtsheerd eisen en krijgen meer zeggenschap over hun buurt

Foto: Google Maps

Ruim 90 bewoners van de Isebrandtsheerd willen dat de gemeente de plannen voor het terrein van de voormalige Doefmat en WIJ Beijum herzien. Bewoners geven aan al door de eerste plannen van de gemeente te zijn overvallen. Zij vinden die bouwplannen te hoog, te groot, te dicht bij andere bebouwing en zien graag meer speelplek en plaats voor ontmoeting.

Lees verder

Pagina's

U bent hier