h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
21 september 2019

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk bij OOG Radio over woningnood, huisjesmelkers en invoeren woonplicht

Lees verder
17 september 2019

SP: "bespreek miljoenenbezuiniging in de openbaarheid, niet achter gesloten deuren."

Lees verder
11 september 2019

Huurders Bloemenbuurt tegen Nijestee: “Vandaag felicitatie, morgen renovatie?!”

Foto: Lisa de Leeuw

Huurders uit de Bloemenbuurt van de Oosterparkwijk maakten afgelopen maand samen met de SP een zwartboek van achterstallig onderhoud door Nijestee. Eerder kwamen circa 50 huurders bijeen op een door de SP georganiseerde bijeenkomst. De corporatie verricht helemaal geen of heel slecht onderhoud aan de woningen. Hierdoor zitten de huurders met klachten van tocht, vocht en lekkage. De huurders boden het zwartboek aan tijdens het 100-jarige bestaan van Nijestee. 

Lees verder
4 september 2019

SP: "Aanpak armoedeproblematiek moet intensiever en structureler"

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP vindt dat de armoedebestrijding in Groningen moet worden verbeterd. Dinsdagmiddag publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau de Armoedekaart van Nederland. Hieruit kwam naar voren dat (de voormalige) gemeente Groningen weer de op drie na armste gemeente van Nederland is. 

Lees verder
24 juli 2019

Getimede plaspauzes

Foto: SP Groningen

Werk is de bron van waarde en rijkdom. Toch gaat deze waarde vaak niet naar de werknemers, maar verdwijnt deze in de vorm van winst in de zakken van bedrijven. Zodoende staan bij de meeste bedrijven niet de belangen van werknemers voorop, maar de winsten. Zo ook bij het Groningse callcenter Transcom. Dit maakte in 2018 een winst van 1,1 miljoen euro, winst die werd voortgebracht door het harde werk van de werknemers.

Lees verder
12 juli 2019

Geef een draai aan de economie

Foto: SP Groningen

Ruim twintig SP’ers staan morgen op vijf plekken in Groningen met een eigen Rad van Fortuin. In de Oosterpark, Beijum, Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen worden Groningers gevraagd om “een draai aan de economie te geven”.

Lees verder
4 juli 2019

SP wil stop op verkoop sociale huurwoningen in Oosterparkwijk

Foto: SP

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk. Tijdens een rondgang in de Bloemenbuurt gaven buurtbewoners aan dat er teveel huurwoningen worden verkocht waardoor er voor de huidige buurtbewoners te weinig woningen overblijven om te kunnen betalen en bewonen.

Lees verder
17 juni 2019

SP: "Groningse werkloosheid los je niet op met meer buitenlandse werknemers"

De SP-fractie in de gemeente Groningen vindt het onverstandig dat noordelijke overheden in Den Haag lobbyen voor het aantrekken van meer buitenlandse werknemers. Volgens de SP moeten werkzoekende Groningers aan werk geholpen worden.

Lees verder
7 juni 2019

“Breek de markt, bouw aan volkshuisvesting"

Tijdens de bespreking van de woonvisie voor Groningen kwam de SP met meerdere plannen voor meer betaalbare woningen voor de (lagere) middeninkomens. Naast het bouwen en renoveren van sociale huurwoningen, moet volgens de SP op de vrije woningmarkt fors ingegrepen worden. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier