h

Jimmy Dijk

28 januari 2018

Daar gaan wij wel over (2)

Politici die ‘daar gaan wij niet over’ zeggen, leggen zich neer bij de status quo, terwijl het vaak om ingrijpende misstanden in de samenleving gaat. Dat moet en kan anders.

Lees verder
21 oktober 2018

Drukbezochte campagne-aftrap SP

Foto: SP

SP-campagnetour start in Selwerd

“Als wij willen dat iedereen betaalbaar kan wonen, fatsoenlijk werk en loon heeft en iedereen recht heeft op de beste zorg dan is er geen tijd voor cynisme. Dan moeten de handen uit de mouwen steken en moeten we samen aan de slag.”, met die woorden trapte SP-lijsttrekker Jimmy Dijk de verkiezingscampagne van de socialisten af tijdens een drukbezocht SP-café in wijkcentrum De Berk in Selwerd.

Lees verder
12 oktober 2018

SP: "Stop verkoop woningen aan particuliere beleggers"

De SP wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen en
starterswoningen aan particuliere beleggers. De afgelopen maanden zijn
er steeds meer berichten over particuliere investeerders en commerciële
beleggers die sociale huurwoningen in Groningen opkopen. 

Lees verder
4 oktober 2018

SP: "Geen wijken voor de rijken."

De SP wil bij de wijkvernieuwing in Selwerd, De Wijert, De Hoogte, Indische Buurt en Beijum geen afname van betaalbare huurwoningen. Voor deze wijken staat de sloop van duizend woningen gepland.

Lees verder
18 september 2018

SP: "Maak met wijkvernieuwing Selwerd, De Wijert, Beijum en Indische Buurt geen valse start.”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is onaangenaam verrast over de manier waarop de gemeente en corporaties de plannen voor sloop, renovatie en nieuwbouw naar buiten brengen. Volgens hem is het pijnlijk dat huurders deze plannen uit de media moeten vernemen. Daarnaast krijgen zij geen informatie en zekerheid over de toekomst van hun straat en huis.

Lees verder
17 september 2018

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: “Als SP-sympathisanten gaan stemmen, worden wij de grootste.”

Foto: SP

De SP in Groningen ziet het verhogen van de opkomst tot haar belangrijkste taak voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Momenteel is de SP de tweede partij in de Groningse gemeenteraad.

Lees verder
2 september 2018

Jimmy Dijk beoogd lijsttrekker SP Groningen

Foto: SP

Jimmy Dijk is door de SP Groningen voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Op de plekken 2 t/m 4 van de concept-kandidatenlijst staan de zittende raadsleden Wim Koks, Bob de Greef en Daan Brandenbarg. Lucy Wobma vervolmaakt de top 5. 

Lees verder
29 augustus 2018

Lekker keuvelen over straatnamen

Foto: SP

GroenLinks wil de Zeeheldenbuurt omdopen tot Zeeroversbuurt. D66 wil dat bewoners hun eigen straatnaam kunnen kiezen. VVD-ers reageren hierop met een vlog, terwijl zij bierdrinkend bij Noorderzon zitten, dat de D66-wethouder dit zelf had moeten regelen. Waarop D66 de VVD weer van achterkamertjespolitiek beschuldigd.

Lees verder
19 juli 2018

SP en Student & Stad: "Waarschuw jonge bewoners voor huisjesmelkerij."

De gemeenteraadsfracties van de SP en Student & Stad willen dat de gemeente Groningen nieuwe bewoners tot en met 23 jaar bij inschrijving waarschuwt voor en informeert over huisjesmelkers en malafide bemiddelaars. De partijen willen dat de gemeente jonge huurders en (internationale) studenten steunt tegen verhuurders die hoge bemiddelingskosten en borgsommen vragen of waarbij sprake is van bedreigingen en intimidaties.

Lees verder
16 juli 2018

Huurdersfestival heeft Groninger Huurdersverbond als uitkomst

Foto: SP

Afgelopen zaterdag kwamen ongeveer 200 huurders bijeen op het huurdersfestival in de Buurt- en Speeltuinvereniging Paddepoel. Het festival werd georganiseerd door de SP-afdeling Groningen die het afgelopen jaar op tal van plekken in actie is gekomen met huurders die problemen hebben met schimmel, tocht, vocht, kou en te hoge huren. De uitkomst van het festival was dat huurders uit vele wijken van de stad zich willen verenigen in één Groninger Huurdersverbond.

Lees verder

Pagina's

U bent hier