h

Gemeenteraadsverkiezingen 2014

 

16 mei 2014

SP: “Zorgplannen van nieuw college vragen om fors verzet”

In reactie op het collegeprogramma van D66, PvdA, GL en de VVD heeft de SP-fractie aangekondigd dat er fors verzet nodig is tegen de plannen van het nieuwe stadsbestuur. Over veel zaken blijft dit college erg onduidelijk.

Lees verder
10 april 2014

SP: "Alles wat de solidariteit bevordert zullen we steunen."

Gisteravond besprak de gemeenteraad het verslag en de uitkomst van de D66-informateur Hayo Apotheker. Hieruit kwam naar voren dat D66, PvdA, VVD en GroenLinks het meeste vertrouwen in elkaar hebben en de SP buitenspel wordt gezet. Dit terwijl de SP als tweede partij en medewinnaar van de verkiezingen heeft aangegeven dat zij een plek in het stadsbestuur zou moeten krijgen.

Lees verder
2 april 2014

Jimmy Dijk: “Onbegrijpelijk dat SP buiten spel is gezet”

Informateur Apotheker heeft woensdagavond geconcludeerd dat de SP geen rol zal spelen in de inhoudelijke gesprekken om een nieuw college van B&W in Groningen tot stand te brengen. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het onbegrijpelijk dat de SP buiten spel is gezet.

Lees verder
25 maart 2014

SP: Wij willen niet vanaf de zijlijn toekijken

Afgelopen maandag hield de gemeenteraad van Groningen een debat om de uitslag van de verkiezingen te duiden. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk maakte duidelijk dat de SP als tweede partij van Groningen een rol behoort te hebben in het stadsbestuur.

Lees verder
24 maart 2014

Jannie Visscher doet afstand van raadszetel

SP-Wethouder Jannie Visscher kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen 1.174 van de 13.203 stemmen op de SP. Door zoveel voorkeursstemmen werd ze gekozen in de nieuwe gemeenteraad. Toch neemt ze die zetel niet in. Hier legt ze uit waarom.

Lees verder
20 maart 2014

De uitslag: zes zetels

De SP heeft in de verkiezingen van afgelopen woensdag zes zetels gehaald en is daarmee de tweede partij van de stad geworden. De afdeling wil graag vrijwilligers en SP-stemmers hartelijk bedanken voor hun inzet en voor hun stem.

Lees verder
9 maart 2014

Werkgroep Zuidhorn deelt soep uit

De SP-werkgroep in Zuidhorn deelde afgelopen zaterdag soep uit in Grijpskerk en Zuidhorn. Onder het motto 'Ook liever SP?' riepen ze mensen op mee te bouwen aan de SP in hun gemeente.

Lees verder
8 maart 2014

Lijsttrekker PvdA gaat confrontatie met Jimmy Dijk uit de weg

PvdA-lijsttrekker Roeland van der Schaaf heeft de uitdaging voor een debat met SP-lijsttrekker Jimmy Dijk over toenemende armoede, sociale uitsluiting en groeiende tweedeling afgeslagen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier