h

Lijsttrekker PvdA gaat confrontatie met Jimmy Dijk uit de weg

8 maart 2014

Lijsttrekker PvdA gaat confrontatie met Jimmy Dijk uit de weg

PvdA-lijsttrekker Roeland van der Schaaf heeft de uitdaging voor een debat met SP-lijsttrekker Jimmy Dijk over toenemende armoede, sociale uitsluiting en groeiende tweedeling afgeslagen.

Dijk daagde Van der Schaaf uit voor een onderling debat over het afbraakbeleid van dit kabinet. Dijk vindt het ongelofelijk jammer dat de PvdA-er deze confrontatie uit de weg gaat. De reactie van Van der Schaaf was dat deze verkiezingen over Groningen gaan en over de toekomst van de stad. Dijk vindt die reactie te simpel.

“In vrijwel alle gesprekken die ik met Groningse kiezers heb gaat het ook over de landelijke politiek. Mensen maken zich grote zorgen over de nieuwe zorgtaken die op het bordje van onze gemeente terecht komen. Kiezers vragen zich terecht af hoe het vanaf volgend jaar moet met de (jeugd) zorg, welzijn en participatie. Ze hebben heel goed door dat deze overheveling van taken gepaard gaat met forse bezuinigingen. Daarover willen ze duidelijkheid van lokale politici” aldus Dijk.

De relatie tussen de lokale en de landelijke politiek bij deze verkiezingen valt volgens de SP niet te ontkennen. Kiezers doen dat ook niet: 31 procent geeft aan zijn stem vooral af te laten hangen van de landelijke politiek. Zorg en welzijn staat in de top drie van thema's waar kiezers belang aan hechten.

“Daarvoor sluit Van der Schaaf zijn ogen” zegt Dijk. “Het is te gek voor woorden dat de PvdA in Groningen geen afstand neemt van de keiharde Haagse bezuinigingen op zorg, welzijn en participatie. Het campagnespotje waarin de PvdA-lijsttrekker het heeft over 'het toenemende verschil tussen arm en rijk en dat kinderen al helemaal niet in armoede horen op te groeien' blijkt dus vooral holle verkiezingsretoriek.”

Reacties

PVDA Wethouder Dig Istha
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3616391/2014/03/17/Dig-Istha-De-Telegraaf-ruikt-bloed-en-denkt-opgerot-met-die-socialisten.dhtml

De directeur van woningcorporatie Mitros in Utrecht verdient 153 duizend euro per jaar
staat in het Volkskrant artikel van 17-3-2014

De "progressieve,linkse " directeur Pieter Bregman van de corporatie Nijestee in Gronigen verdiend 199.000 bruto
en Bregman beweert op een openbare bijeenkomst dat hij daar maar 5000 euro van overhoudt...
nadat hij ook nog es 1000 euro per maand belastingteruggave krijgt op zijn hypotheek op zijn landhuis in Paterswolde.

De clown Bregman verscheen op de bijeenkomst in een T-shirt met daarop "Niets te verzwijgen "

Bregman durft wel !

Reactie toevoegen

U bent hier