h

Jan Marijnissen bezoekt 28 februari Groningen

22 februari 2006

Jan Marijnissen bezoekt 28 februari Groningen

Jan Marijnissen brengt in het kader van de ‘Hier is de SP’-tour op dinsdag 28 februari een uitgebreid bezoek aan Groningen. De voorzitter van de SP-fractie in de Tweede Kamer brengt overdag een tweetal werkbezoeken aan initiatieven die vanuit particulieren zijn opgezet en zal lokale campagnevoerders een handje helpen bij het uitdelen van flyers op markt. ’s Avonds is hij gastheer in een politiek café in Huize Maas.

’s Middags brengt de SP-voorman een bezoek aan de Oosterparkwijk, waar in de Hyacintstraat technisch versleten woningen zijn samengevoegd en verkocht. Bewoners van de wijk kunnen vaak hun woning niet kopen, waardoor ze de wijk moeten verlaten. Om dit te voorkomen en de sociale structuur in de wijk te behouden is KOOP opgericht. Marijnissen zal met de bewoners en bestuursleden van KOOP spreken.

Later op de middag zal Marijnissen stichting de Brug bezoeken, een organisatie die sport, spel en recreatieve activiteiten stimuleert en ondersteunt, ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. De Brug is mede ontstaan vanuit initiatieven van ouders van kinderen met een verstandelijke beperking.

’s Avonds om 20.00 uur spreekt Marijnissen tijdens een politiek café in Huize Maas aan de Vismarkt over betrokkenheid in de buurt met buurtbewoners uit de Oosterparkwijk en Jouke de Jong en zal hij in gesprek gaan met medewerkers van De Brug.
Ook zal Jan Marijnissen lijsttrekker Rosita van Gijlswijk en kandidaat-raadslid Eelco Eikenaar interviewen over de inzet van de Groningse SP bij de komende raadsverkiezingen. Er zal een column zijn van de Groningse dichter Daniël Dee en muziek van het trio de Tumblin’Gogo’s.

De toegang is gratis.

U bent hier