h

ROOD wast ramen stadhuis

1 februari 2006

ROOD wast ramen stadhuis

ROOD -jongeren in de SP- waste dinsdag eens flink de ramen van het stadhuis. Niet dat ze zo vies waren, maar omdat ze vindt dat de gemeenteraad naar buiten moet kijken, naar haar burgers moet luisteren en moet weten wat er op straat leeft.
Met deze actie wil ROOD politici weer een frisse blik op hun stad geven. Niet alleen maar kijken naar wat er in de raadszaal speelt, maar de wijken in en dicht bij de mensen blijven. "Groningen is namelijk meer dan enkel het centrum", aldus kandidaat-raadslid Manja Smits. Met meer zeggenschap voor burgers wordt de betrokkenheid bij de buurt vergroot. En met schone ramen kunnen ze ook de gemeenteraad beter controleren.

Ramen wassen

Versterking van de wijken is voor de SP een speerpunt. Onder de noemer 'stadjersschap' en 'stadjersmacht' doet de SP een aantal voorstellen om de betrokkenheid van burgers bij hun wijk en stad te vergroten. “Dat kan door kleine budgetten beschikbaar te stellen voor activiteiten in de wijken. Zo kan de betrokkenheid van mensen bij elkaar en bij hun wijk vergroot worden”, aldus Manja Smits, ROOD-lid en kandidaat-raadslid. “Ook een vragenuurtje en burgerinitiatief stelt de burger in staat om op een directe wijze zaken op de agenda van de gemeenteraad te zetten.”



Foto's: Rick Akkerman

U bent hier