h

Schot in collegeonderhandelingen

31 maart 2006

Schot in collegeonderhandelingen

Na een dikke week onderhandelen met PvdA en GroenLinks over een nieuw college van B en W maakt SP-fractievoorzitter Rosita van Gijlswijk een tevreden tussenbalans op. ‘Het gaat echt de goede kant uit’.


De start van de onderhandelingen verliep erg stroef. Van Gijlswijk: ‘We hebben de eerste dagen fors langs elkaar heen gepraat. Over en weer was er vooral onbegrip over de opstelling van de andere gesprekspartners, waardoor we niet toekwamen aan het zoeken naar punten die we alledrie onderschrijven’. Enkele dagen lang was de dreiging van het stoppen met onderhandelen daardoor heel reëel, maar vandaag is er stevige vooruitgang geboekt. Van Gijlswijk: ‘Ik denk dat we alledrie beseften dat het nodig was om gevoeligheden opzij te schuiven en echt te gaan onderhandelen’. In de aanmerkelijk betere sfeer die daardoor ontstond is overeenstemming bereikt op een aantal belangrijke terreinen: wijkvernieuwing, armoede- en werkloosheidsbestrijding en bereikbaarheid.

Volgende week gaan de onderhandelingen verder. Van Gijlswijk: ‘We zijn er nog niet – bijvoorbeeld rond de financiën hebben we nog een stevige klus—maar ik begin wel vertrouwen te krijgen in een goede afloop.’

U bent hier