h

SP de grootste in 13 stembureaus

9 maart 2006

SP de grootste in 13 stembureaus

Bij de verkiezingen van 7 maart is de SP in dertien stembureaus de grootste partij geworden. Gerekend naar hele wijken, zijn we de grootste partij in De Hoogte en de Indische Buurt.

Zoals altijd waren de SP-uitslagen heel goed in Noorddijk (Beijum, Lewenborg), Noordwest (Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen) en vooral in de oude wijken in het oosten van de stad (Oosterpark, Indische Buurt en De Hoogte). Nieuw is dat we nu ook geweldig scoorden in de Oosterpoort, Oranjebuurt en Hortusbuurt.
Onze hoogste uitslag haalden we in het stembureau in het Treslinghuis, in het hart van de Oosterparkwijk. Daar stemde maar liefst 31,8 procent van de mensen SP. Ook in de Van Hasseltschool in de Oosterparkwijk kwamen we als grootste uit de bus.
Dat was ook het geval in de Borgmanschool (Hortusbuurt), Time Out, Het Pand en Karrepad (allemaal Indische Buurt), Goede Herderkerk en Speeltuingebouw (De Hoogte), Buurtcentrum Oranjebuurt, Helperkerk (Helpman), Poortershoes en Baptistenkerk (Oosterpoort) en Calvijnschool (Beijum).
De Zuiderflat in villabuurt De Weijert-Zuid is zoals altijd ons slechtste bureau. Daar bleven we steken op 4,1 procent.

Alle gegevens over de uitslag per stembureau en kandidaat is te vinden op de verkiezingssite van de gemeente Groningen.

U bent hier