h

Collegeakkoord en taakverdeling wethouders gepresenteerd

19 april 2006

Collegeakkoord en taakverdeling wethouders gepresenteerd

De onderhandelaars van PvdA, SP en GroenLinks hebben vanmiddag het programma Sterk, sociaal, duurzaam gepresenteerd, het akkoord onder het nieuwe college van B en W van Groningen.

Namens de SP liet Rosita van Gijlswijk weten ‘absoluut tevreden’ te zijn over het bereikte akkoord. ‘In de campagne hebben wij solidariteit, huisvesting en zeggenschap tot speerpunten gemaakt. Op alledrie de terreinen zijn duidelijke stappen vooruit gezet: ondanks donkere financiële wolken wordt er fors meer aan armoedebestrijding gedaan, mensen krijgen meer te vertellen over hun woonomgeving en er gaat duidelijk méér gebouwd en mínder gesloopt worden. De opvang voor vluchtelingen wordt uitgebreid, er wordt extra geïnvesteerd in de sociale structuur van de wijken, er komt meer aandacht voor duurzaamheid, enz. Er ligt gewoon een prima akkoord.’

Ook de portefeuilleverdeling van de nieuwe wethouders is vandaag bekend gemaakt. Jannie Visscher krijgt Zorg, Ouderen, Stadsbeheer en Milieu in haar pakket en Peter Verschuren krijgt de portefeuilles Sociale Zaken, DSW Stadspark en Integratie.

Het collegeakkoord is hier te vinden.

U bent hier