h

SP-wethouders geïnstalleerd

28 april 2006

SP-wethouders geïnstalleerd

In de gemeenteraadsvergadering van woensdag werden Jannie Visscher en Peter Verschuren gekozen als wethouder in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Jannie Visscher krijgt Zorg, Ouderen, Stadsbeheer en Milieu in haar pakket en Peter Verschuren krijgt de portefeuilles Sociale Zaken, DSW Stadspark en Integratie. Voorafgaand aan de installatie van het nieuwe college vond een raadsdebat over het collegeakkoord plaats.

Fractievoorzitter Rosita van Gijlswijk gaf aan tevreden te zijn met het bereikte onderhandelingsresultaat: “Het doel dat de SP zich heeft gesteld is ijveren voor een samenleving waar de menselijke waardigheid voor iedereen centraal staat, en waarin dus de gelijkwaardigheid van mensen gegarandeerd is en de solidariteit tussen mensen georganiseerd. Om zo’n samenleving daadwerkelijk te realiseren zullen we de economie verregaand moeten democratiseren, maar we gaan in de tussentijd niet dromen van hoe mooi het kan zijn, maar in de praktijk aan de slag om verbeteringen te bewerkstelligen: grote maar ook kleine. En die verbeteringen kunnen we onder de juiste omstandigheden beter realiseren als lid van het dagelijks bestuur van de stad.”

Van Gijlswijk sprak haar vertrouwen erin uit dat het nieuwe college voortvarend aan de slag gaat, daadkracht toont en integraler gaat werken dat in het verleden het geval was. De volledige bijdrage aan het debat kun je hier lezen.

U bent hier