h

SP: Politiewijzer voortaan overal bezorgen

19 mei 2006

SP: Politiewijzer voortaan overal bezorgen

Deze week is Politiewijzer in Groningen verspreid. Een nuttig boekje, met veel informatie over de bereikbaarheid van de politie, een overzicht van de buurt- en jeugdagenten, openingstijden en adressen. Het boekje is niet bij alle inwoners van de stad in de brievenbus gevallen.

Raadslid Ria Rademaker: “De Politiewijzer zit in een gesealed pakketje met reclamefolders van allerlei winkels en bedrijven. Er is echter een substantiële groep mensen, die met een sticker op de brievenbus aan heeft gegeven geen reclamedrukwerk te willen ontvangen. Deze mensen hebben de Politiewijzer derhalve niet ontvangen”.

Rademaker wil van burgemeester en wethouders weten of die bereid is om er bij de politie op aan te dringen dat een volgende Politiewijzer huis-aan-huis bezorgd wordt, los van reclamefolders. Ook dringt zij er bij het college op aan dat de Politiewijzer voortaan verkrijgbaar is bij de bekende informatiepunten zoals de openbare bibliotheek en het Gemeentelijk Informatiecentrum en net zoals de Groninger Gezinsbode in supermarkten verkrijgbaar is.

U bent hier