h

SP wil inzicht in binnenmilieu schoollokalen

16 mei 2006

SP wil inzicht in binnenmilieu schoollokalen

Raadslid Ria Rademaker wil naar aanleiding van een uitzending van het actualiteitenprogramma TweeVandaag van burgemeester en wethouders weten hoe het gesteld is met de kwaliteit van het binnenmilieu op Groningse scholen. Dagelijks zijn er gemiddeld 2.000 leraren en 20.000 leerlingen in Nederland ziek als gevolg van het slechte binnenmilieu in de klas. Dat heeft ernstige gevolgen: volgens de GGD is het zeer aannemelijk dat kinderen astma oplopen als gevolg van het slechte leefmilieu in klaslokalen.

In 2003 zijn in acht basisscholen in Groningen twee lokalen beoordeeld aan de hand van de landelijke GGD-richtlijn ‘Ventilatie van scholen en de kwaliteit van het binnenmilieu’.Uit dit onderzoek kwam naar voren dat geen van de lokalen aan de richtlijn voldeed.

“Ik wil van het college weten in hoeveel Groningse scholen het binnenmilieu onvoldoende is. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat zaken als binnenlucht, temperatuur, verlichting en akoestiek van invloed zijn op de gezondheid van leerlingen en hun schoolprestaties. De SP vindt schone, hele en veilige scholen belangrijk”, aldus Rademaker.

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college van B en W.

U bent hier