h

Groot Vluchtalarm op maandag 4 september

30 augustus 2006

Groot Vluchtalarm op maandag 4 september

Net als in de afgelopen 15 maanden, zal ook de komende eerste maandag van de maand, 4 september, om twaalf uur het VluchtAlarm klinken op de Grote Markt. De in Groningen wonende vluchtelingen en asielzoekers lanceren samen met andere Groningers en vluchtelingenorganisaties een luid protest tegen het asielbeleid van minister Verdonk en deze regering. Een beleid dat al meerdere keren bekritiseerd is door instanties als Amnesty International, Human Rights Watch en de Raad van Europa.

Dit keer zal het vluchtalarm van 12.00 tot 15.00 uur duren waarbij politici, dichters, muzikanten de noodklok luiden voor de schrijnende situaties waarin vele vluchtelingen verkeren.

Vluchtalarm

Er zal kort gesproken worden door Masoud Ebrahimpour (De 50 van Groningen), Frank de Vries (PvdA), Ariane Hendriks (SP), Ineke van Gent (GroenLinks) en Hans Alderkamp (Werkgroep Vluchtelingen Vrij).

Er zijn optredens van Onakentona, Driek van Wissen, Rooie Rinus en Pé Daalemmer, De Straaljagers, Bart FM Droog en The Monroes.

Vluchtalarm wordt georganiseerd door 'De 50 van Groningen', Comité 'Houd de 50 van Groningen hier', Werkgroep Vluchtelingen Vrij, Stag, Stal, Van Harte Pardon, Rood en andere organisaties verenigd in Keer Het Tij Groningen.

U bent hier