h

SP wil af van interventieteams

21 september 2006

SP wil af van interventieteams

In de raadscommissie Financiën en Veiligheid werd deze week de evaluatie van de interventieteams besproken. Deze teams zouden alle woningen in vijf straten in Beijum bezoeken. De SP heeft altijd grote vraagtekens bij de opzet van de teams gehad en wil van de teams af.

Raadslid Ria Rademaker: “Een van onze bezwaren destijds was dat de inzet van de teams ten onrechte een negatieve stempel drukt op de vijf straten die bezocht zouden worden. Uit de evaluatie blijkt dat de koopwoningen aan de Nijesteinheerd en de Froukemaheerd niet zijn bezocht, terwijl bij de start van het project dit wel uitdrukkelijk de bedoeling was. Nu zijn bewoners van huurhuizen gestigmatiseerd. Alsof daar geen problemen achter de achterdeur zouden zijn”.

De SP wil af van de interventieteams, omdat ze amper bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk, een hoop geld en manuren kosten en niet effectief zijn. “Beter is om bijvoorbeeld MJD meer middelen te geven voor wijkspreekuren, woningcorporaties te bewegen meer te doen aan onderhoud en het ouder/kindcentrum meer te laten inspelen op problemen in de opvoedingssituatie”, aldus Rademaker.

De andere partijen in de raad zien de meerwaarde van de interventieteams wel. Burgemeester Wallage zegde toe alvorens de teams weer in te zetten, dit aan de raad voor te leggen.

U bent hier