h

Toch kunstgrasveld voor Velocitas

17 november 2006

Toch kunstgrasveld voor Velocitas

Voetbalclub Velocitas, aan de rand van het Stadspark, krijgt een kunstgrasveld. Daartoe heeft de gemeenteraad afgelopen woensdag besloten en daarmee is een vasthoudende campagne van de SP succesvol afgesloten.

Begin dit jaar trok de SP-fractie aan de bel over de beroerde situatie van Velocitas. De velden waarop de club speelt waren slecht en de ballen belandden op de snelweg doordat de bomensingel gekapt waren. Ook was het oefenveld te klein geworden, doordat er een strook afgehaald was voor de aanleg van een ontsluitingsweg. De oplossing die we aandroegen was dat het veld gedraaid moet worden en dat het in kunstgras uitgevoerd moet worden, zodat erop geoefend én gespeeld kan worden.
De eerste reactie van het college was negatief: vanwege de vele financiële problemen in de sportsector was hier geen geld voor. Maar uiteindelijk is het wel gelukt de raad van de noodzaak te overtuigen, en is er extra geld voor gevonden, zodat ook de andere investeringen in de sport door kunnen gaan.
Fractievoorzitter Rosita van Gijlswijk: ‘Als oppositiepartij hadden we dit nooit klaargespeeld. Dan hadden de collegepartijen de rijen rond de wethouder gesloten en de portemonnee dicht gehouden. Nu hebben we duidelijk kunnen maken hoe belangrijk het is dat het probleem opgelost wordt en hebben we de steun van onze collegepartners gekregen.’

U bent hier